Club Brugge heeft de afstand tot koploper Racing Genk in een onderling duel verkleind tot acht punten. Ruud Vormer gooide het duel in de slotfase op slot.

Club Brugge
3 - 1
Genk
Genk

Hoewel de punten in de play-offs gehalveerd worden, was de opgave voor Club duidelijk: winnen. Dat probeerde de formatie van coach Ivan Leko met Vormer en verdediger Stefano Denswil in de basis. Voormalig Feyenoorder Sofyan Amrabat moest al halverwege de eerste helft invallen.

Toen Amrabat het veld betrad voor de geblesseerd geraakte Clinton Mata stond het al 1-0. Diezelfde Mata had immers zes minuten eerder op aangeven van Siebe Schrijvers de score geopend. Die aanval werd opgezet door de bedrijvige aanvaller Wesley, die de defensie van Genk de bal ontfutselde.

Nog voor rust werd het 2-0 en dit keer was Schrijvers zelf de maker. Een voorzet van Wesley werd van richting veranderd, waardoor de bal zo voor de voeten van Schrijvers viel en zijn volley doel trof.

Kort na rust kreeg Vormer een grote kans op de 3-0, maar faalde hij. Toen het in de 77ste minuut uit het niets 2-1 werd, leek het nog spannend te worden. Vormer deed evenwel al snel de rake kopbal van Mbwana Samatta teniet. De voormalige middenvelder van Roda JC Kerkrade en Feyenoord dook een minuut na de aansluitingstreffer op in het zestienmetergebied en tikte van dichtbij binnen. Daarmee was het duel direct ontdaan van het laatste beetje spanning.

Zo is Club Brugge de koploper dus genaderd tot acht punten. De voorsprong op nummer drie Standard Luik bedraagt drie punten. Na speelronde dertig zit de reguliere competitie erop en starten de play-offs om de titel.