Voorzitter La Liga walgt van 'valsspeler' Suárez

Reacties

Javier Tebas, voorzitter van La Liga, is niet te spreken over het gedrag van Luis Suárez. De aanvaller van Barcelona probeerde afgelopen zaterdag tegen Girona (6-1) erg opzichtig zijn vijfde gele kaart van het seizoen te pakken, zodat hij zondag tegen Atlético Madrid in ieder geval zeker zou kunnen spelen.

Voorzitter La Liga walgt van 'valsspeler' Suárez

Barcelona heeft in de strijd om het kampioenschap nog maar één serieuze concurrent over en Atlético komt aankomende zondag naar het Camp Nou. Voor het zover is staat er echter eerst nog een midweekse speelronde op het programma. Atlético ontvangt woensdag Leganés, terwijl Barcelona donderdag op bezoek gaat bij laagvlieger Las Palmas.

Het is duidelijk dat Suárez afgelopen zaterdag al over het duel met de nummer achttien van de ranglijst heen keek. De spits deed tegen Girona zijn best om op de bon geslingerd te worden, wat zijn vijfde gele kaart en een schorsing zou betekenen. Suárez zou in dat geval ontbreken tegen Las Palmas en met een schone lei beginnen tegen Atlético. Het plannetje van de Uruguayaan mislukte echter: hij kreeg geen gele kaart en staat dus nog steeds op scherp.

Luis Suárez kreeg niet de gele kaart waar hij opzichtig naar op zoek was.
Luis Suárez kreeg niet de gele kaart waar hij opzichtig naar op zoek was.

Als leider van de Spaanse competitieorganisatie heeft Tebas geen goed woord over voor de pogingen van Suárez om een kaart te krijgen. 'Hij zou eigenlijk gestraft moeten worden voor het opzettelijk opzoeken van een schorsing', stelde de preses bij radiostation Cadena SER. 'Wanneer hij zijn vijfde gele kaart had gekregen, dan had hij zeker mogen spelen in een cruciale wedstrijd. Maar dit is niet iets wat we willen zien in onze competitie.'

'Ik doe er alles aan om valsspelen uit La Liga te houden', vervolgde Tebas. 'Dat moet voor ons allemaal het doel zijn.' Na 25 speelronden heeft Barcelona een voorsprong van zeven punten op achtervolger Atlético. De kraker in Camp Nou begint zondag om 16.15 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.