Voorzitter Italiaanse voetbalbond onthult Serie A-plan

Reacties

De hoop in de Italiaanse voetbalwereld is dat de Serie A op 3 mei hervat kan worden. Dat heeft Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) bevestigd.

Voorzitter Italiaanse voetbalbond onthult Serie A-plan
© Pro Shots

De Serie A was de eerste grote Europese competitie die stilgelegd werd vanwege het coronavirus. De impact van het virus in Italië is enorm. Woensdag werd bevestigd dat alleen al in de laatste 24 uur er liefst 475 mensen in Italië zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Gravina benadrukte in gesprek met Telelombardia dat gezondheid voorop stond. Hij wil met voetbal glimpen van hoop geven in donkere tijden. 'Ik heb nooit overwogen de competitie hier te laten stoppen. Dat zou de hoop bij de fans wegnemen en een negatief signaal zijn. Ik let op de ontwikkelingen in de sport, de economie en de maatschappij en doe dat zo optimistisch mogelijk', aldus de bondsvoorzitter.

Over de concrete plannen zei hij: 'We hebben een schema in elkaar gezet en dat kan op 3 mei beginnen en zou dan tot 30 juni duren. Mogelijk hebben we nog wat dagen in juli nodig. Daarvoor hebben we al vragen neergelegd bij de autoriteiten in ons land en de UEFA en de FIFA.' Daarbij is het de vraag of spelerscontracten die op 30 juni aflopen voor deze uitzonderlijke situatie met een paar dagen verlengd kunnen worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.