Voorzitter Franse voetbalbond ontkent wissel Zidane-Deschamps

Reacties

Didier Deschamps blijft minstens tot na het EK van 2020 bondscoach van Frankrijk. Dat zegt Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond. Geruchten over de mogelijke aanstelling van Zinedine Zidane zijn volgens hem te voorbarig.

Voorzitter Franse voetbalbond ontkent wissel Zidane-Deschamps

Voor Deschamps was het voorbije WK in zekere zin het toernooi van de waarheid. Na de verloren EK-finale in eigen land tegen Portugal was de druk om met deze luxe-selectie een prijs te pakken na zes jaar als bondscoach alleen maar toegenomen. Deschamps is na de WK-winst vanzelfsprekend de gevierde coach en is niet van plan op zijn hoogtepunt afscheid te nemen van de nationale ploeg.

Bij BFMTV besprak Le Graët (op de foto achter Deschamps) de toekomst van Les Bleus, waar Deschamps nog een contract heeft tot en met het komende EK. 'Didier blijft tot 2020, net als ik', aldus de bestuurder, die gevraagd werd naar Zinedine Zidane. De legende die als trainer met Real Madrid drie keer op rij de Champions League won heeft zijn handen vrij en wordt door velen gezien als droomkandidaat voor de functie van bondscoach van Frankrijk.

Volgens Le Graët is er nog geen sprake geweest van toenadering vanuit Zidane. 'Hij heeft nog op geen enkele manier duidelijk gemaakt het nationale team te willen trainen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.