Voorzitter én technisch directeur per direct weg bij Heracles

Reacties

Voorzitter Hans Bredewoud en technisch directeur Tim Gilissen vertrekken na de degradatie uit de Eredivisie per direct bij Heracles Almelo. Dat maakt de club maandagavond bekend op de officiële website.

Voorzitter én technisch directeur per direct weg bij Heracles
© Pro Shots

Bredewoud zat vijftien jaar lang in het bestuur van Heracles: eerst als penningmeester en sinds 2017 als voorzitter van het bestuur. Nu neemt hij afscheid. 'Uit de grond van mijn hart wens ik de club, de supporters en de sponsoren sportieve voorspoed voor de toekomst en een spoedige terugkeer in de Eredivisie', laat hij optekenen. 

Oud-speler Gilissen was drie jaar werkzaam als technisch directeur bij Heracles, waar hij het stokje had overgenomen van Mark-Jan Fledderus. Hij maakte samen met algemeen directeur Rob Toussaint deel uit van een tweekoppige directie. Na de degradatie van Heracles is de helft van dat duo nu vertrokken. Het is vooralsnog onbekend wie Gilissen op gaat volgen in het Erve Asito.

'De afgelopen drie jaren heb ik met hart en ziel mijn inhoudelijke bijdrage geleverd aan de sportieve successen van Heracles Almelo', zegt Gilissen op de clubsite. 'Daar zitten vele mooie momenten bij. Na de recente degradatie zijn het bestuur en ik samen tot de conclusie gekomen de weg vrij te maken voor een spoedige terugkeer van de club in de Eredivisie.'

Heracles leek een paar weken geleden nog zeker van lijfsbehoud en Gilissen stelde Carlos Vicens al aan als opvolger voor de naar FC Groningen vertrekkende Frank Wormuth. Toen Heracles toch nog in de nacompetitie belandde, werd Wormuth vroegtijdig weggestuurd. Assistent René Kolmschot slaagde er vervolgens niet in om de dolende club in de Eredivisie te houden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.