Voorzichtig goed nieuws voor Heerenveen over Schaars

Reacties

Stijn Schaars heeft geen schade overgehouden aan het duel met PSV (2-2). Hoewel de ervaren middenvelder van SC Heerenveen mogelijk nog wel even moet toekijken vanwege zijn zaterdag opgelopen blessure, komen de Friezen zondagmiddag met voorzichtig positief nieuws.

Voorzichtig goed nieuws voor Heerenveen over Schaars

Schaars viel zaterdag in het duel met zijn oude ploeg PSV na veertig minuten uit. In de jacht op de bal maakte hij een ongelukkige beweging en bleef hij liggen. Uiteindelijk moest hij ook vervangen worden en kwam hij met hulp aan in de catacomben. Direct werd gevreesd voor een nieuwe en lange periode van afwezigheid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het thuisduel met PSV, dat voor Schaars eindigde bij een 2-0 voorsprong, was immers pas de vijfde Eredivisie-wedstrijd van dit seizoen voor de routinier. Hij zag Heerenveen de hele eerste seizoenshelft worstelen vanwege zijn zware blessure (scheen- en kuitbeenbreuk). Schaars werd node gemist en gehoopt werd dat hij in 2019 voor stabiliteit zou kunnen zorgen.

Deze week gaf de 35-jarige middenvelder in een uitgebreid interview met VI nog aan hoe zwaar die revalidatieperiode was geweest. Tevens sprak hij over zijn toekomst, aangezien hij over een aflopende verbintenis beschikt.

Over de definitieve diagnose en duur van de afwezigheid is nog niets te zeggen, maar duidelijk is dat de formatie van trainer Jan Olde Riekerink Schaars maar moeilijk kan missen. De Friezen staan nog altijd slechts vijftiende en juist nu komt er een serie aan met duels waarin de punten gepakt moeten worden.

Lees hieronder het hele interview met Schaars, waarin hij ook uiteenzet hoezeer zijn fysieke gestel hem al veel langer parten speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer S. Schaars
Meer over S. Schaars
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.