Voortvluchtige Italiaanse crimineel na elf jaar opgepakt door liefde voor Napoli

Reacties

Clubliefde is iets moois, maar kon op sommige momenten ook heel vervelend zijn. De Italiaanse crimineel Vincenzo La Porta weet daar inmiddels alles van.

Voortvluchtige Italiaanse crimineel na elf jaar opgepakt door liefde voor Napoli
© Italiaanse politie
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

La Porta was elf jaar lang voortvluchtig, maar liep na het binnenhalen van de Scudetto door Napoli tegen de lamp. La Porta woont inmiddels al een tijdje op Corfu en vierde in een restaurant op het Griekse eiland het titelfeest van zijn geliefde club. Hij werd op de foto gezet en herkend door de Italiaanse politie, die al een tijdje tevergeefs naar La Porta op zoek was.

De Italiaanse agenten schakelden de hulp in van hun Griekse collega's en vrijdag werd La Porta gearresteerd. Toen de man die in zijn vaderland een gevangenisstraf van veertien jaar moet uitzitten nietsvermoedend op zijn scooter over het eiland reed, werd hij klemgereden en meegenomen.

La Porta, die in Italië bij verstek werd veroordeeld voor criminele samenwerking, belastingontduiking en fraude, zit nu in een gevangenis in Griekenland. Italië heeft een uitleveringsverzoek ingediend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.