Voormalig Willem II'er Kargbo niet vervolgd voor matchfixing

Reacties

Ibrahim Kargbo zal niet worden vervolgd voor matchfixing. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de oud-speler van Willem II te laten gaan, vanwege een gebrek aan bewijs.

Voormalig Willem II'er Kargbo niet vervolgd voor matchfixing

De Singaporese matchfixer Wilson Raj Perumal heeft meermaals laten weten dat hij regelmatig contact heeft gehad met Kargbo over het fixen van wedstrijden én dat dit ook succesvol is geweest, maar de middenvelder heeft dat altijd ontkend. De KNVB stelde in februari van dit jaar dat het duel tussen FC Utrecht en Willem II op 9 augustus 2009 'met zekerheid' is gefixt. Het OM kan dit echter niet bewijzen.

Ibrahim Kargbo heeft zijn aandeel in eventuele matchfixing altijd ontkend.
Ibrahim Kargbo heeft zijn aandeel in eventuele matchfixing altijd ontkend.

Volgens het ministerie is duidelijk dat Kargbo en Perumal contact hebben gehad, maar valt het niet te bewijzen dat er toen over het fixen van wedstrijden gesproken is. Perumal heeft als beschermde getuige een bekentenis afgelegd, maar hier is ook onvoldoende ondersteunend bewijs voor. Kargbo wordt dus niet vervolgd.

De momenteel 35-jarige Kargbo speelde tussen 2006 en 2010 voor Willem II en zou, met hulp van onbekende ploeggenoten, meerdere wedstrijden van De Tricolores hebben beïnvloed. Naast het genoemde duel met FC Utrecht werden de uitwedstrijden van Willem II tegen Ajax op 17 oktober 2009 (4-0) en Feyenoord op 19 december 2009 (1-0) genoemd als gemanipuleerde wedstrijden. Ook een benefietwedstrijd tussen Sierra Leone en Willem II werd waarschijnlijk georganiseerd met het doel deze te manipuleren.

Kargbo speelt momenteel bij Dulwich Hamlet FC, een bescheiden club die uitkomt in een Engelse regionale voetbalcompetitie voor Londen en South East England.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.