Voormalig Utrecht-spits Rubin schittert met omhaal in MLS

Reacties

Het seizoen in de Major League Soccer is nog jong, maar mogelijk is het Doelpunt van het Jaar reeds gemaakt. Voormalig FC Utrecht-speler Rubio Rubin schitterde vannacht namens Real Salt Lake.

Voormalig Utrecht-spits Rubin schittert met omhaal in MLS
© Pro Shots
Real Salt Lake
Real Salt Lake
1 - 2
San Jose Earthquakes
San Jose Earthquakes

Rubin (25) opende in de thuiswedstrijd tegen San José Earthquakes op prachtige wijze de score. De bal werd doorgekopt uit een inworp, waarna Rubin het leder controleerde op de borst. Vervolgens koos hij met succes voor een omhaal. Het doelpunt deed wat denken aan de wereldgoal die Rivaldo ooit maakte namens Barcelona tegen Valencia.

De schitterende goal van Rubin, die op zijn achttiende verjaardag een contract tekende bij FC Utrecht maar niet echt wist door te breken in Nederland, kreeg niet de waarde die het verdiende. San José Earthquakes draaide de rollen in de tweede helft om en pakte de drie punten: 1-2.

Rubin is uitstekend begonnen aan zijn eerste seizoen in de Major League Soccer. De aanvaller was in de eerste speelronde al goed voor twee assists en in de tweede speelronde maakte hij twee doelpunten. De wedstrijden tegen Minnesota United en Kansas City eindigden voor Real Salt Lake ook in een overwinning, maar goal nummer drie was slechts van statistische waarde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.