Voormalig Twente-goalgetter Ünal moet Getafe aan goals helpen

Reacties

Na drie jaar vertrekt Enes Ünal definitief bij Villarreal. De voormalig spits van NAC Breda en FC Twente maakt de overstap naar Getafe, waar hij de eerste versterking voor het nieuwe seizoen is.

Voormalig Twente-goalgetter Ünal moet Getafe aan goals helpen
© Pro Shots

Ünal had bij Villarreal nog een tweejarig contract, maar speelde al twee jaar geen officiële wedstrijd meer voor De Gele Onderzeeër. De 23-jarige Turk kwam de afgelopen twee seizoenen op huurbasis uit voor Real Valladolid, waarvoor hij in 71 officiële duels veertien keer scoorde. Het resulteerde in de interesse van Getafe, dat volgens Marca vijf miljoen euro voor hem overheeft.

Het is beduidend minder dan de veertien miljoen euro die Villarreal in 2017 nog overmaakte aan Manchester City. Voor de Engelse grootmacht bleek het aantrekken van Ünal daarmee een prima investering, aangezien het in 2015 nog slechts 4,4 miljoen euro betaalde aan Bursaspor. Vervolgens verhuurde City de talentvolle Turkse spits aan RC Genk, NAC en Twente.

Als tiener bewees Ünal op de Nederlandse velden dat het scoren hem in het bloed zit. Voor NAC scoorde de international van Turkije in een half seizoen negen keer in veertien duels, een niveau hoger ging Ünal bij Twente vrolijk verder met scoren door negentien keer te scoren in 33 duels. De laatste drie seizoenen bleef de teller in La Liga telkens steken op zes goals.

Een van die goals maakte Ünal in juni tegen Getafe, dat na de coronabreak matig presteerde in La Liga en op de laatste speeldag naast Europees voetbal greep. Met slechts 43 goals in 38 duels kan de nummer acht van Spanje wel wat goals gebruiken. Bovendien is volgens Marca nog onduidelijk waar de toekomst van spitsen Ángel Rodríguez (33) en Jorge Molina (38) ligt. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Getafe
Meer over Getafe
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.