Voormalig rechterhand Michels bij Barcelona overleden

Reacties

Francisco 'Rodri' Rodríguez is dinsdag op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Barcelona via de officiële kanalen. Rodri droeg tussen 1958 en 1966 het shirt van de club en keerde later terug in de technische staf.

Voormalig rechterhand Michels bij Barcelona overleden
© Pro Shots

Barcelona heeft niet bekend gemaakt wat de oorzaak van zijn overlijden is. Als speler van De Blaugranas won Rodri twee keer het Spaans landskampioenschap, twee keer de Copa del Rey en twee keer de Jaarbeursstedenbeker, de voorloper van de UEFA Cup. Rodri kwam vier keer uit voor de nationale ploeg van Spanje.

Vier jaar na het beëindigen van zijn spelerscarrière keerde Rodri terug bij het eerste elftal. De voormalig verdediger begon als assistent-trainer onder Vic Buckingham en bekleedde die rol vervolgens vier jaar onder Rinus Michels. Tijdens de eerste periode van Michels in Camp Nou won Barcelona eenmaal de landstitel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.