Voormalig Oranje-aanvoerder Liesbeth Migchelsen (49) overleden

Reacties

Voormalig voetbalster Liesbeth Migchelsen is na een kort ziekbed op 49-jarige leeftijd overleden. De verdediger kwam 95 keer uit voor Oranje en was daar ook aanvoerder.

Voormalig Oranje-aanvoerder Liesbeth Migchelsen (49) overleden
© Pro Shots

In clubverband diende ze onder meer SV Saestum, FFC Heike Rheine (Dui) en AZ. Met de Alkmaarders pakte ze in 2008 en 2009 de landstitel, iets wat met Saestum in 2000 ook al was gelukt.

In het shirt van het Nederlands elftal kwam Migchelsen tussen 1990 en 2008 tot 95 optredens, maar nooit kwam ze in actie op een WK of EK. Na haar actieve loopbaan was Migchelsen onder meer docent bij de KNVB en actief als assistent van Vera Pauw bij het Zuid-Afrikaanse elftal.

Huidig bondscoach Sarina Wiegman speelde lang met Migchelsen en reageert geschokt. 'Wat een ongelofelijk heftig bericht. Ben er stil van. We zijn generatiegenoten en hebben jaren met elkaar gevoetbald in Oranje. Zij was letterlijk en figuurlijk onze rots in de branding: een grote, sterke en fitte vrouw. Daarna kruisten de paden nog af en toe op en rond de velden. Onvoorstelbaar en verdrietig dat ze zo jong is overleden. Ik wil haar familie en vrienden vanaf deze plaats heel veel sterkte toewensen om dit verlies te kunnen dragen.'

Recordinternational Sherida Spitse koestert de mooie herinneringen. Bij haar debuut werd ze bij Oranje op de kamer ingedeeld met Migchelsen. 'Er werd gezegd: dan heb je de ergste van het stel gehad. Ik dacht ohh okee.. Komt vast goed. En dat was ook zo. We konden het direct al goed samen vinden', aldus Spitse, die Migchelsen op de website van de KNVB ' trouw, lief en vaak op haarzelf' noemt.

De KNVB stelt met het overlijden van Migchelsen 'een gewaardeerd docent te verliezen en wenst alle familie en vrienden veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.' Ook AZ wenst alle nabestaanden sterkte met het verlies.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.