Voormalig NEC'er Awoniyi moet transferrecord gepromoveerd Forest breken

Reacties

Taiwo Awoniyi staat voor een terugkeer naar Engeland. Nottingham Forest staat volgens Engelse media op het punt om het eigen transferrecord te breken om de spits van Union Berlin binnen te halen.

Voormalig NEC'er Awoniyi moet transferrecord gepromoveerd Forest breken
© Pro Shots

Forest speelt na de promotie van vorig seizoen voor het eerst sinds 1999 in de Premier League. Dat levert de club miljoenen op, die voor een groot deel worden uitgegeven om de selectie te versterken. Een van de nieuwelingen moet Awoniyi worden.

De 24-jarige Nigeriaan werd in 2015 door Liverpool naar Engeland gehaald. De aanvaller werd liefst zeven keer verhuurd, waaronder in het seizoen 2016/17 aan NEC. Awoniyi scoorde drie keer in 22 duels voor de Nijmeegse club. Bij Liverpool kwam de spits tot geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht.

Taiwo Awoniyi in dienst van NEC, met rechts Jay-Roy Grot.
© Pro Shots
Taiwo Awoniyi in dienst van NEC, met rechts Jay-Roy Grot.

Liverpool leende Awoniyi in de zomer van 2020 uit aan Union Berlin, waar hij een goede indruk maakte en een jaar later voor ruim zes miljoen euro definitief werd vastgelegd. Afgelopen seizoen zorgde de spits voor twintig goals in 43 wedstrijden, waarna een nieuwe transfer lonkt.

De selectie van Union meldde zich maandag voor de fysieke tests in aanloop naar de eerste training, maar Awoniyi was afwezig. Volgens The Telegraph wordt de aanvaller de eerste nieuwkomer bij Forest. De gepromoveerde club zou een gelimiteerde afkoopsom van twintig miljoen euro neertellen. Daarmee zou Awoniyi de transferrecords van zowel Forest als Union breken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nottingham Forest
Meer over Nottingham Forest
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.