Voormalig Galáctico Guti pakt in Spanje eerste klus als trainer aan

Reacties

Guti staat voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer. José María Gutiérrez Hernández, zoals de Spanjaard voluit heet, is aangesteld als de nieuwe sterke man van Almería. Die club nam maandag afscheid van Pedro Emanuel en koos Guti als zijn opvolger.

Voormalig Galáctico Guti pakt in Spanje eerste klus als trainer aan
© Pro Shots

Almería is actief op het tweede niveau in Spanje. De club staat verdienstelijk tweede, maar kijkt wel tegen een achterstand van tien punten aan op Cádiz. De zwakke reeks van de laatste weken ligt daaraan ten grondslag en kostte trainer Pedro Emanuel dan ook de kop.

Met Guti aan het roer hoopt de club de weg naar boven in te slaan, met als ultieme doel de terugkeer in LaLiga. Voor Guti is het meteen een grote uitdaging bij zijn eerste klus als zelfstandig trainer. Hij was van 2013 tot 2018 werkzaam in de academie van Real Madrid en was daarna een seizoen assistent van Şenol Güneş bij Besiktas.

Generatiegenoten van Guti beklommen de laatste jaren met wisselend succes ook de trainersstoel. Van het sterrenensemble waarmee Real Madrid in het seizoen 2001/02 de Champions League veroverde, is er nu naast Guti momenteel één actief als trainer: Zinédine Zidane. Hij staat voor de groep bij Real Madrid.

Daarnaast werkte Roberto Carlos in Turkije en India, beleefde Santiago Solari een kort avontuur bij Real Madrid en probeerde Claude Makélélé het in Frankrijk en België. Pedro Munitis probeerde het op zijn beurt bij de kleinere clubs in Spanje, maar heeft nu geen baan.

Fernando Hierro fungeert als directeur bij de Spaanse bond en was vorig jaar even bondscoach van Spanje tijdens het WK 2018. Aitor Karanka werkte meest recent bij Nottingham Forest en had eerder Middlesbrough onder zijn hoede. Raúl heeft op dit moment de leiding over Real Madrid Onder-19.

Andere Galácticos uit het Europese kampioensseizoen zijn weggebleven van een rol als trainer. Luís Figo, Iván Helguera, Steve McManaman en Flávio Conceição hebben het geluk gezocht in andere functies. 

Guti leidt dinsdag al de training van Almería. Zondag zit hij voor het eerst op de bank in de thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza. Clubeigenaar Turki Al-Sheikh, een 38-jarige Saoediër, is actief betrokken in de Saoedische sportwereld en politiek. Behalve clubeigenaar is hij ook adviseur van de koninklijke rechtbank in zijn thuisland.

Hij plaatste maandag al een foto van zichzelf met Guti op Instagram. Almeria liep bovendien alvast vooruit op de zaken met een tweet op maandag. 'Er is een nummer 14 boven het stadion gesignaleerd', stuurde de club de wereld in, verwijzend naar Guti’s oude rugnummer in Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Almería
Meer over Almería
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.