Voormalig Frans international overlijdt na 39 jaar in coma

Reacties

Jean-Pierre Adams is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De 22-voudig Frans international lag sinds 17 maart 1982 in coma.

Voormalig Frans international overlijdt na 39 jaar in coma

Vlak nadat Adams begin jaren tachtig een punt had gezet achter zijn loopbaan onderging hij een knieoperatie in het Édouard Herriot Hospital in Lyon. De ingreep ging helemaal verkeerd: door een fout van de anesthesist belandde hij in een coma waaruit hij nooit meer ontwaakte.

Op die dag waren veel doktoren in staking, waardoor een onervaren medewerker tegelijkertijd veel patiënten moest behandelen.

Adams zou nooit meer zelfstandig kunnen praten of bewegen. Zijn vrouw Bernadette bleef hem dagelijks verzorgen. Onlangs zei ze in gesprek met CNN dat ze geen seconde heeft overwogen om euthanasie toe te passen.

Adams speelde voor onder meer OGC Nice en Paris Saint-Germain. In de Franse nationale ploeg vormde hij een befaamd verdedigingsduo met Marius Trésor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.