Voormalig Fortuna Sittard-speler dwingt langer verblijf in Dortmund af

Reacties

Felix Passlack mag ook na dit seizoen bij Borussia Dortmund blijven. De 22-jarige vleugelverdediger heeft zijn aflopende contract verlengd tot medio 2023.

Voormalig Fortuna Sittard-speler dwingt langer verblijf in Dortmund af
© Pro Shots

En dus heeft Passlack na diverse verhuurperiodes toch een plek in de hoofdmacht afgedwongen. Dortmund stalde de zelfopgeleide rechtsback vanaf 2018 al drie keer elders: bij 1899 Hoffenheim, bij Norwich City en in het seizoen 2019/20 bij Fortuna Sittard. In Limburg was de verdediger annex middenvelder een zeer gewaardeerde kracht getuige 25 optredens in de Eredivisie. Na het vroegtijdig afgebroken seizoen keerde Passlack terug naar Dortmund en niet zonder succes.

Basisspeler is Passlack niet, maar dat is gezien de concurrentie ook niet gek. Toch kwam de voormalig jeugdinternational in alle competities vijftien keer in actie, waaronder vijf keer in de Champions League (op de foto met Luuk de Jong). Het is voldoende om een nieuw contract af te dwingen. 'We waren al enige tijd in gesprek en zijn blij dat we dit nu tot een goed einde hebben gebracht. Felix is een kind van de regio en nauw met BVB verbonden', aldus technisch directeur Michael Zorc.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

F. Passlack


Geboortedatum:
29 mei 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Bottrop
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
VfL Bochum
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer F. Passlack
Meer over F. Passlack
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.