Voormalig Feyenoorder Zirkzee moet Bayern II stap omhoog brengen

Reacties

Bayern München kan een uitermate mooi slotweekend beleven. De jeugd, met voormalig Feyenoorder Joshua Zirkzee als exponent, moet zondag het Beierse feest compleet maken.

Voormalig Feyenoorder Zirkzee moet Bayern II stap omhoog brengen

De hoofdmacht van Bayern München speelt zaterdag zijn laatste officiële wedstrijd van het seizoen. De DFB Pokal moet het afscheid van de afzwaaiende oudgedienden als Arjen Robben en Franck Ribéry extra kleur geven.

Een dag later is er opnieuw een beslissende wedstrijd die met extra aandacht wordt bekeken door de Beierse clubleiding en met dit keer de schijnwerpers op de aanstormende jeugd. Het tweede van Bayern staan namelijk voor de zware opdracht de 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen om promotie naar de Derde Bundesliga af te dwingen.

De hoop is mede gevestigd op Zirkzee, die in maart van Onder-19 werd doorgeschoven naar het schaduwteam. De achttienjarige Schiedammer is zondag een van de jongelingen die de Beierse reserves aan de noodzakelijke doelpunten moet helpen. In de heenwedstrijd slaagde hij er niet in, net zo min als zijn aanvallende tienerteamgenoten Woo-Yeong Jeong (19) en Alphonso Davies (18).

Ondanks de nadelige marge is er optimisme in het Beierse kamp. 'De afrekening krijgen we pas na de return', zegt aanvoerder Nico Feldhahn. 'Met de steun van onze fans moeten we voor vuurwerk zorgen en hopelijk maakt Wolfsburg fouten, dan zijn we er.'

Zirkzee stelt zichzelf voor: 'Over twee-jaar in hoofdmacht Bayern'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.