Voormalig Feyenoord- en NEC-goalie baart opzien met vier gestopte penalty's

Reacties

Keeper Joris Delle heeft na ruim anderhalf jaar zonder wedstrijd een zeer opmerkelijke en bijzondere rentree beleefd. De voormalig doelman van NEC en Feyenoord kreeg weer eens speeltijd en groeide met vier (!) gestopte penalty's uit tot de bekerheld van KV Kortrijk.

Voormalig Feyenoord- en NEC-goalie baart opzien met vier gestopte penalty's

Delle werd in 2016 door NEC naar Nederland gehaald en groeide in Nijmegen uit tot betrouwbare sluitpost. Feyenoord dacht dan ook gouden zaken te doen door de Franse goalie twee jaar later transfervrij binnen te halen, maar in Rotterdam kwam hij weinig aan de bak.

In 2019 liet Delle Nederland achter zich en trok hij naar Zuid-Afrika, waar het avontuur ook mislukte. De goalie kwam tot slechts vier wedstrijden in ruim een jaar en trok met een nieuwe teleurstelling op zak terug naar Europa. Delle zat bijna een jaar zonder club, maar tekende aan het begin van dit seizoen een tweejarig contract bij KV Kortrijk, waar hij reservekeeper werd.

In de strijd om de Croky Cup kreeg Delle voor het eerst sinds februari 2020 weer eens speelminuten op het hoogste niveau en de 31-jarige keeper liet zich na 626 dagen zonder officiële wedstrijd meteen gelden. Knokke en KV Kortrijk konden het verschil tegen elkaar niet maken in reguliere speeltijd en verlenging (1-1) en dus moesten strafschoppen voor het verschil zorgen.

Delle liet zijn NEC-niveau weer eens zien door de eerste drie penalty's van Knokke te stoppen, voordat het Knokke-speler Ruben Vanraefelghem wél lukte om te scoren. Omdat ook de spelers van KV Kortrijk het vizier niet op scherp hadden staan, moest Delle na de vierde penalty van Knokke nog een keer handelend optreden. Met zijn vierde redding bracht Delle de nummer acht van de Jupiler Pro League in extase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.