Voormalig FC Twente-ster Ruiz ligt volledig overhoop met Santos

Reacties

Bryan Ruiz heeft het helemaal gehad met zijn club Santos. De aanvaller speelde op 12 november 2018 voor het laatst mee in een competitieduel van de Braziliaanse topclub en ligt volledig overhoop met het bestuur.

Voormalig FC Twente-ster Ruiz ligt volledig overhoop met Santos
© Pro Shots

De 34-jarige Ruiz maakte in de zomer van 2018 met hoge verwachtingen de overstap van Sporting Portugal naar Santos. Vanaf het moment dat de international van Costa Rica voet zette op Braziliaanse bodem, ging het echter al snel mis. De rechtsbuiten begon nog als basisspeler, maar belandde binnen een paar maanden op een zijspoor.

Het is inmiddels geen geheim dat Santos probeert Ruiz te lozen, maar de voormalig sterspeler van FC Twente weigert zich daar zonder slag of stoot bij neer te leggen. Hij eist geld, stelt hij in een statement op Twitter. 'Als de club wil dat ik blijf, blijk ik beschikbaar om te spelen en zal ik alles geven zoals ik dat altijd heb gedaan.'

'Maar als de club wil dat ik vertrek, moeten ze me betalen wat ze mij verschuldigd zijn. Anders valt er nergens over te praten. Als de club ervoor kiest om deze beide opties te negeren, moet ik vechten voor mijn rechten', is Ruiz duidelijk. De 124-voudig international van Costa Rica ligt nog tot eind 2020 vast in Brazilië.

Ruiz beleefde zijn internationale doorbraak bij AA Gent, waarna FC Twente hem naar Nederland haalde. De aanvaller groeide uit tot een sensatie in de Eredivisie en werd uiteindelijk verkocht aan Fulham. De Premier League bleek niet de ideale competitie voor de technicus, die bij PSV nog even terugkeerde in de Eredivisie voordat Sporting hem kocht.

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Ruiz
Meer over B. Ruiz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.