Voormalig FC Groningen-captain Granqvist (36) stopt: 'De laatste jaren waren zwaar'

Reacties

Andreas Granqvist heeft zaterdag via Instagram zijn afscheid als profvoetballer bekendgemaakt. De Zweed, die tussen 2008 en 2011 voor FC Groningen speelde, ondervindt teveel last van blessureleed.

Voormalig FC Groningen-captain Granqvist (36) stopt: 'De laatste jaren waren zwaar'
© Pro Shots

Granqvist (36) stond nog tot het einde van dit kalenderjaar onder contract bij zijn club Helsingborgs, op het tweede niveau in Zweden. Door aanhoudende fysieke klachten kwam de centrale verdediger al niet vaak meer in actie voor de club waar hij ook in de jeugdopleiding speelde. Zijn laatste optreden voor Helsingborgs was op 23 mei van dit jaar tegen GAIS (0-1 zege). Granqvist deed als aanvoerder negentig minuten mee.

Opvallend genoeg nam de Zweedse bondscoach Janne Andersson Granqvist nog op in de EK-selectie. De routinier werd toegevoegd toen bekendgemaakt werd dat de selecties voor Euro 2020 uit 26 spelers mochten bestaan. Andersson zag in de oud-speler van Groningen iemand die op de achtergrond van waarde kon zijn met zijn ervaring. De Zweden kwamen tot de achtste finales en verloren daarin van Oekraïne. Granqvist kwam niet in actie.

Voor Granqvist eindigt zijn profcarrière na zeventien jaar. De centrale verdediger speelde buiten zijn twee periodes bij Helsingborgs voor Wigan Athletic, FC Groningen, Genoa en FK Krasnodar. In De Euroborg groeide de destijds fysiek sterke mandekker uit tot aanvoerder en publiekslieveling. In 116 officiële duels voor Groningen kwam hij tot 26 doelpunten.

© Pro Shots

Trots
Het afscheid als profvoetballer valt Granqvist zwaar: 'De laatste jaren waren zwaar. Ik heb geworsteld en hard gewerkt om zowel mezelf als mijn teamgenoten van dienst te zijn op het veld. Het hoofd wilde nog, maar het lichaam vaak niet meer. De laatste tijd heb ik met de mensen bij Helsingborgs en mijn familie gesproken en zelf veel nagedacht. Nu is het klaar. Het is tijd om mijn voetbalschoenen op te bergen', schrijft Granqvist op zijn Instagram-account.

De 87-voudig international is trots op wat hij heeft bereikt. 'Ik heb in vijf landen op het hoogste niveau gevoetbald en had de eer om mijn land te vertegenwoordigen. De laatste jaren zelfs als aanvoerder. Ik was betrokken bij het project om Helsingborgs, de club van mijn hart, terug te helpen naar de Allsvenskan (de hoogste Zweedse divisie, red.). We zijn nu niet waar we willen zijn., maar we komen weer terug.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.