Voormalig Eredivisie-flop Scamacca beleeft droomavond in Coppa Italia

Reacties

Gianluca Scamacca heeft donderdag andermaal een hoofdrol opgeëist bij Genoa. De jonge spits was met twee doelpunten de held in de derby tegen Sampdoria en wacht nu een confrontatie met Matthijs de Ligt.

Voormalig Eredivisie-flop Scamacca beleeft droomavond in Coppa Italia
© Pro Shots
Sampdoria
Sampdoria
1 - 3
Genoa
Genoa

De 21-jarige Scamacca genoot een deel van zijn opleiding in Nederland: van 2015 tot 2017 speelde hij in de jeugd van PSV, dat hem vol trots binnenhaalde. In Eindhoven kon de boomlange spits de torenhoge verwachtingen echter niet waarmaken en dus keer de hij weer terug naar zijn vaderland.

In het seizoen 2018/19 probeerde Scamacca het nog een keer in Nederland, maar ook op huurbasis bij PEC Zwolle kwam het er niet uit. Afgelopen jaar bewees de spits bij Ascoli in de Serie B het scoren nog niet verleerd te zijn en dit seizoen is hij ook behoorlijk op dreef.

Sinds Scamacca begin oktober door Sassuolo werd uitgeleend aan Genoa is hij op schot. Begin november maakte hij al het enige doelpunt voor zijn ploeg in de Serie A-confrontatie met Sampdoria (1-1) en donderdag sloeg hij dus opnieuw toe tegen de rivaal, ditmaal in het bekertoernooi.

Na de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg trok Scamacca de stand gelijk met een intikker. Hij was ook betrokken bij de 1-2: Lukas Lerager scoorde uit de rebound na een inzet van Scamacca. Het slotakkoord was ook voor de spits, hij schoot de bal van randje zestien fraai in de bovenhoek.

Dankzij die hoofdrol van Scamacca bekert Genoa dus door. In de achtste finales wacht nu een confrontatie met Juventus. De Ligt en consorten zijn gewaarschuwd: de voormalig aanvaller van PSV en PEC staat op zes doelpunten in zeven officiële duels voor Genoa dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.