Voormalig Ajax-doelwit Lainez verpietert bij Betis en staat voor belangrijke keuze

Reacties

Een kleine drie jaar geleden was Ajax bereid om ver te gaan voor Diego Lainez, maar de Mexicaanse aanvaller verkoos een transfer naar Real Betis boven een verhuizing naar Amsterdam. Die keuze is niet gelukkig uitgepakt: Lainez komt nauwelijks aan de bak. Een verhuur in januari lijkt aanstaande.

Voormalig Ajax-doelwit Lainez verpietert bij Betis en staat voor belangrijke keuze
© Pro Shots

Hij zal ongetwijfeld nog weleens terugdenken aan die winterse transferwindow van 2019. Ajax hield halverwege het voetbaljaar ernstig rekening met een vertrek van David Neres en had Lainez op de korrel als diens beoogde opvolger. De Amsterdammers bereikten een akkoord met CF América over een transfersom, maar Real Betis deed dat ook. De keuze van Lainez viel op het avontuur in Spanje.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en heeft Lainez (21) 66 wedstrijden voor Real Betis achter zijn naam staan. Dat klinkt niet eens zo slecht, maar het aantal speelminuten valt toch flink tegen. Lainez was slechts in 23 wedstrijden basisspeler (negen van die optredens waren in het Spaanse bekertoernooi) en heeft vooral een groot aantal nietszeggende invalbeurten achter de rug. Het is duidelijk dat coach Manuel Pellegrini niet echt op Lainez rekent.

Dit seizoen is bijzonder teleurstellend voor Lainez, die in La Liga pas 21 speelminuten maakte. Verder mocht hij drie keer meedoen in de Europa League en deed hij wat ritme op in het Spaanse bekertoernooi. Lainez scoorde in zowel de 0-4 overwinning op CF Independiente Alicante als in de 2-4 zege (na verlenging) op CF Talavera de la Reina, maar Pellegrini raakte niet onder de indruk.

Het contract van Lainez bij Betis loopt nog tweeënhalf jaar door, tot medio 2024, en de veertienvoudig Mexicaans international heeft geen zin om simpelweg zijn tijd uit te zitten. Volgens de Spaanse media is een verhuur in januari nu in de maak: Espanyol, Elche en Real Mallorca hebben al interesse getoond. Het is aan Lainez om de juiste keuze te maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.