Voormalig Ajax-doelwit Lainez aan de zijlijn bij hoogmis van Sevilla

Reacties

Diego Lainez is na zijn keuze voor Real Betis uit de schijnwerpers verdwenen. De achttienjarige Mexicaanse belofte kan vanaf de kant het voetbalhoogtepunt van Sevilla ervaren.

Voormalig Ajax-doelwit Lainez aan de zijlijn bij hoogmis van Sevilla
Sevilla
Sevilla
3 - 2
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Ajax meldde zich begin januari voor de vleugelaanvaller, die in eigen land een sensatie werd genoemd. Het Amsterdams bod voor zijn club en het Amsterdamse plan voor de jeugdinternational lagen klaar. Club América zou vijftien miljoen euro krijgen en Lainez zou het stappenplan van David Neres doorlopen: een half jaar acclimatiseren in Amsterdam om zich dan ook op de Europese velden te laten gelden. Kortom, Ajax bood een perspectief voor de Mexicaan als de beoogde opvolger van de Braziliaanse dribbelaar.

De kink in de Amsterdamse kabel kwam van Lainez zelf. De jeugdinternational voelde ook de warmte van een Betis-toenadering en verkoos het Spaanse mediterrane klimaat boven het Nederlandse zeeklimaat. 'De fans van Betis hebben een grote rol gespeeld in mijn beslissing', klonk de uitleg uit zijn mond. 'Hoe zij het team aanmoedigen is iets heel bijzonders. Ik weet dat Betis een grote club is. De aanwezigheid van Andrés (Guardado, red.) heeft ook meegespeeld.'

Zijn eerste ultieme Betis-beleving gaat naar alle waarschijnlijkheid voor een groot deel aan de speler Lainez voorbij. Voor de derby van Sevilla, zaterdag staat deze terugkerende voetbalhoogmis in de Andalusische hoofdstad op het programma, wordt van hem niet meer dan een rol als invalkracht verwacht.

Betis-trainer Quique Setién doet namelijk vaker niet dan wel een beroep op zijn nieuweling. In de elf duels die Lainez binnen de lijnen kwam, waren hem in totaal 429 minuten gegund. De jeugdinternational heeft de in eigen land ingezette lijn na de oversteek naar Europa niet kunnen doorzetten.

Lainez is actie als jeugdinternational.
Lainez is actie als jeugdinternational.

Ricarde La Volpe ziet het met lede ogen aan. De Argentijnse trainer, die Lainez op zestienjarige leeftijd liet debuteren in de hoofdmacht van América, had zijn voormalig pupil graag nog onder zijn hoede gehad. 'Ik zou hem na de training aan specifieke dingen laten werken, ik zou hem op de huid zitten omdat details zeer belangrijk zijn, ik zou hem laten zien wat hij moest doen naast het werk. Ik denk niet dat de staf van Betis apart met hem traint.'

Inmiddels klinkt bij Betis een alternatief plan voor de Mexicaan. 'Het belangrijkste voor hem is dat hij speelt. Helaas kunnen we hem die minuten hier niet geven. Bij jonge spelers gaat het erom aan speeltijd te komen. En als dat niet kan in de hoofdmacht, dan bij de reserves', suggereerde Setién eind maart een mogelijke verhuizing naar de Betis-reserves, die spelen in Tercera Divisíon, het vierde niveau in Spanje.

Het zal een andere ervaring zijn dan die zaterdag aan de neus van Lainez voorbij trekt. 'Ik vertel dat ze nooit zoiets zullen meemaken', zei Joaquín over het verhaal dat de 37-jarige routinier beloftes als Lainez vertelt over de impact van de derby van Sevilla.

Sevilla
Sevilla
3 - 2
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
6
Sevilla
38
17
8
13
62-47
+15
59
7
Espanyol
38
14
11
13
48-50
-2
53
8
Athletic de Bilbao
38
13
14
11
41-45
-4
53
9
Real Sociedad
38
13
11
14
45-46
-1
50
10
Real Betis Sevilla
38
14
8
16
44-52
-8
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. Lainez
Meer over D. Lainez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.