Voormalig Ajacied en Barça-wonderkind Bojan volgt voorbeeld Iniesta

Reacties

Bojan Krkic heeft met Vissel Kobe een nieuwe werkgever gevonden. De dertigjarige Spanjaard heeft een verbintenis voor anderhalf jaar getekend bij de Japanse club, waar al een paar oude bekenden onder contract stonden.

Voormalig Ajacied en Barça-wonderkind Bojan volgt voorbeeld Iniesta
© Pro Shots

Het vertrek naar Vissel Kobe betekent voor Bojan een nieuwe samenwerking met Andrés Iniesta. De 37-jarige spelmaker is de aanvoerder van de ploeg en fungeert als uithangbord van de club sinds zijn komst in de zomer van 2018. Dat Iniesta na zestien jaar bij de A-selectie van Barça naar Vissel Kobe vertrok was geen toeval, de twee clubs hebben een samenwerkingsverband.

Bij de club die derde staat op het hoogste niveau in Japan maken ook voormalig Barcelona-spelers Thomas Vermaelen en Sergi Samper deel uit van de selectie. Bojan wordt na Iniesta en Samper dus de derde Spanjaard in de Vissel Kobe-ploeg. De aanvaller was transfervrij na zijn vertrek bij Montreal Impact begin dit jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zijn belofte heeft Bojan als voormalig toptalent uit La Masía nooit kunnen inlossen. Barcelona verhuurde hem in totaal drie keer in de hoop dat hij grote stappen in zijn ontwikkeling kon zetten en zo alsnog van waarde zou kunnen zijn voor de A-ploeg. De derde huurperiode was bij Ajax in het seizoen 2013/14. Hij kwam toen tot 32 optredens voor de Amsterdammers en scoorde vijf keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.