Voormalig ADO-verdediger Omeruo goud waard voor foutloos Nigeria

Reacties

Nigeria heeft zich als allereerste land gekwalificeerd voor de achtste finale van het toernooi om de Afrika Cup. Dankzij verdediger Kenneth Omeruo (ex-ADO Den Haag) werd Guinee aan de kant gezet.

Voormalig ADO-verdediger Omeruo goud waard voor foutloos Nigeria
Nigeria
Nigeria
1 - 0
Guinee
Guinee

The Super Eagles hadden in de eerste wedstrijd (enigszins benauwd, maar dankzij een weergaloze assist) met 1-0 gewonnen van Burundi, dankzij een doelpunt in de 77ste minuut van Odion Ighalo. Tegen Guinee hield Nigeria het iets minder lang spannend, de beslissing viel dit keer 'al' in de 73ste minuut. Een corner van Moses Daddy Simon (ooit nog op proef bij Ajax) werd door Omeruo schitterend in de verre hoek gekopt.

Daarmee was hij goud waard voor zijn land. Omeruo verruilde de jeugdopleiding van Standard Luik in januari 2012 op achttienjarige leeftijd voor die van Chelsea, waar hij nog altijd onder contract staat. Hij speelde er echter nooit: de Londenaren verhuurden hem aan ADO (tussen februari 2012 en de zomer van 2013), Middlesbrough, Kasimpasa, Alanyaspor, wederom Kasimpasa en vorig seizoen Leganés. In La Liga speelde hij 28 duels, maar kwam hij niet tot scoren. Dat lukte hem woensdag dus wel, waarmee hij direct matchwinner werd.

Zodoende is Nigeria het eerste land dat op deze Afrika Cup al zeker is van een plek in de knock-outfase. Na twee duels staat de teller op zes punten, Guinee blijft op één punt staan, evenveel als Madagaskar, terwijl Burundi nog puntloos is. De twee laatstgenoemde landen spelen donderdag hun (onderlinge) tweede groepswedstrijd, maar zeker is nu al dat Nigeria hoe dan ook bij de bovenste twee in Groep B zal eindigen.

Afrika Cup

Stand Groep B Afrika Cup 2019 Egypt

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Madagascar
3
2
1
0
5-2
+3
7
2
Nigeria
3
2
0
1
2-2
0
6
3
Guinee
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Burundi
3
0
0
3
0-4
-4
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.