Voorganger Van Bommel daagt Antwerp voor de rechter en eist tonnen

Reacties

Terwijl bij FC Antwerp momenteel niets te gek lijkt, heeft het sinds woensdag nog een blok aan het been hangen. De ambitieuze en kapitaalkrachtige Belgische club is voor de rechter gedaagd door Brian Priske. Hij was de voorganger van huidige hoofdtrainer Mark van Bommel.

Voorganger Van Bommel daagt Antwerp voor de rechter en eist tonnen

Ruim vijfhonderdduizend euro eist Priske van zijn oude werkgever. De Deen werd eind mei op straat gezet. Een maand later is volgens Het Nieuwsblad nog lang niet alles afgehandeld. Zo is de ontslagvergoeding nog niet overgemaakt, terwijl ook een wedstrijdpremie, vakantiegeld en een maandloon niet betaald zijn.

De entourage van Priske zou de afgelopen weken een schikking hebben proberen te treffen met Antwerp. Daarbij zou de 45-jarige trainer zijn ontslagvergoeding hebben willen laten vallen, omdat hij in Sparta Praag snel een nieuwe werkgever had gevonden. Daar had Antwerp geen boodschap aan. Sterker, volgens het Belgische medium eiste het nog een transfersom van de Tsjechen.

Dat hebben de Belgen gedaan, omdat Priske op 31 mei werd aangesteld in Praag. Antwerp vindt dat Priske op dat moment nog officieel onder contract stond bij de club. Dat terwijl de Deense oefenmeester beweert dat de eerste contacten pas na het definitieve bericht dat hij moest wijken voor Van Bommel gelegd werden.

Nu daagt Priske Antwerp voor de rechter. Hij reageert via een statement. 'Dit is een ongelukkig einde van mijn tijd bij Antwerp. Ik wil graag onderstrepen dat ik heb genoten van mijn tijd bij de club. Het is een grote ploeg, met geweldige fans. Ik hoop dan ook dat we dit snel kunnen afhandelen, zodat beide partijen verder kunnen.'

In Antwerp ontstaat ondertussen een Nederlands voetbalbolwerk. Naast trainer Van Bommel werd Marc Overmars technisch directeur, terwijl Vincent Janssen de nieuwe spits is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.