Voorbereiding Eredivisie-clubs: VVV klopt Twente na razendsnelle penalty

Reacties

De Eredivisie-clubs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. VI houdt een overzicht bij van de oefenwedstrijden, ook per dag. Bekijk hier het programma van 27 juli.

Voorbereiding Eredivisie-clubs: VVV klopt Twente na razendsnelle penalty

VVV-Venlo - FC Twente 2-1

FC Twente begon - in tegenstelling tot het met 1-5 verloren oefenduel met FC Emmen van woensdag - dit keer wél in de op papier sterkste opstelling. Toch was het begin in een snikheet Venlo (36 graden) rampzalig. 33 seconden na de aftrap gaven de Enschedeërs al een strafschop weg en deze penalty werd benut door Tino Susic. Halverwege de eerste helft verdubbelde VVV de voorsprong, toen Jay-Roy Grot uit een corner de 2-0 liet aantekenen.

Een kwartier voor tijd werd het toch nog spannend. Geklungel in de VVV-defensie werd afgestraft door Jari Oosterwijk, die de 2-1 op het scorebord bracht. Twente ging hierna op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die niet. VVV heeft nu al zijn zeven oefenwedstrijden gewonnen, al moet wel worden gezegd dat dit het eerste sparringspotje met een profclub was. Aankomende maandag oefent VVV tegen Werder Bremen, de nieuwe club van Davy Klaassen.

wedstrijd
VVV-Venlo - FC Twente 2-1
Susic, Grot
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.