Voor supertalenten Jovic, Vinícius en Rodrygo is Real even minder Koninklijk

Reacties

Bij Real Madrid is de druk nog voor de start van het seizoen enorm. Na een ronduit belabberde voorbereiding en met investeringen die de 300 miljoen euro passeren, worden goede prestaties niet verwacht, maar geëist. En dat lijkt ten koste te gaan van het jonge talent van de club.

Voor supertalenten Jovic, Vinícius en Rodrygo is Real even minder Koninklijk

Met Vinícius Júnior, Rodrygo (foto) en Luka Jovic beschikt Real Madrid over drie talenten van wereldklasse. Vinícius brak vorig seizoen door onder toenmalig trainer Santiago Solari en maakte met zijn dribbels, techniek en enorme snelheid veel indruk. Rodrygo kwam voor liefst 45 miljoen euro over van Santos en wordt in eigen land al 'de nieuwe Neymar' genoemd. Voor Luka Jovic werd zelfs 60 miljoen euro neergeteld na zijn sensationele seizoen bij Eintracht Frankfurt.

Voor Vinícius Júnior lijkt een vaste basisplaats ver weg in Madrid.
Voor Vinícius Júnior lijkt een vaste basisplaats ver weg in Madrid.

Vele trainers likken hun vingers af bij de gedachte te mogen werken met dergelijke pareltjes, maar Zinedine Zidane is minder enthousiast. Voor de positie van Vinícius is met Eden Hazard voor 100 miljoen euro de nieuwe superster van de ploeg gehaald. Tijdens de voorbereiding bleek bovendien dat Zidane liever kiest voor de ervaren Lucas Vázquez als eerste vervanger van de vaste buitenspelers dan voor één van zijn wonderkinderen. Zelfs nu Gareth Bale weg mag van Zidane en Marco Asensio een zware blessure heeft opgelopen, lijkt een hoofdrol ver weg voor de talenten.

Daar is Rodrygo inmiddels ook achter gekomen. De smaakmaker van Santos maakte in de eerste weken van de voorbereiding een fantastische indruk en speelde menig tegenstander dol, maar toen Zidane de oefencampagne serieuzer ging nemen omdat de competitiestart naderde, vond de Braziliaan zich plotseling terug in de opstelling van Real Madrid Castilla. Een duidelijk signaal: Zidane ziet Rodrygo voorlopig niet als een speler die het in zich heeft om op korte termijn door te groeien naar een basisplek.

Dan is Jovic er nog. De 21-jarige Serviër was vorig seizoen dé sensatie van de Bundesliga. Namens Frankfurt scoorde hij in 48 officiële wedstrijden 27 keer. Paris Saint-Germain, Liverpool, Manchester United, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus en Barcelona wilden hem dolgraag binnenhalen, maar Jovic koos vol overgave voor Real Madrid. Die club leek, gezien de 60 miljoen euro die werd overgemaakt naar Duitsland, ook alle vertrouwen te hebben in de spits.

Zinedine Zidane heeft volgens Marca alweer genoeg gezien van topaankoop Luka Jovic.
Zinedine Zidane heeft volgens Marca alweer genoeg gezien van topaankoop Luka Jovic.

Jovic kwam echter met een lichte blessure binnen en miste het begin van de voorbereiding. Eenmaal fit werd al snel duidelijk dat Karim Benzema weer gewoon de spits van Real Madrid zal zijn dit seizoen. Voor Jovic rest hooguit een rol als invaller, al is het volgens Marca nog veel erger. De doorgaans toch goed ingelichte krant meldt namelijk stellig dat Zidane aan het bestuur heeft laten weten totaal niet onder de indruk te zijn van Jovic. De miljoenenaankoop mag wat Zidane betreft alweer op huurbasis vertrekken.

De trainer beseft als geen ander dat hij het gat met Barcelona en Atlético Madrid dit seizoen moet dichten en denkt dat hij daarop de grootste kans maakt met zijn vertrouwelingen, de spelers die hem tussen 2015 en 2018 drie keer op rij de Champions League bezorgden. Dat dat dezelfde spelers zijn die vorig seizoen volledig door de mand vielen en ook tijdens de voorbereiding uitgeblust oogden, zorgt in Madrid nu al voor onrust. Dat de bij de fans geliefde supertalenten veroordeeld lijken tot een bijrol, maakt de sfeer er niet positiever op. Het is nu al do or die voor De Koninklijke, dat zaterdag begint met een lastige uitwedstrijd tegen Celta de Vigo.

Analyse: zo opent Real Madrid de aanval op Barcelona

Speelronde 1 in La Liga


Vr 16 aug. 2019

Za 17 aug. 2019

Zo 18 aug. 2019

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.