Voor Mourinho telt schoonheidsprijs niet en is Kane 'The Special One'

Reacties

Met de vierde thuiszege op rij lijkt José Mourinho het bij Spurs steeds beter op de rit te hebben. Na wederom een wedstrijd met opvallende statistieken is de Portugese manager vooral lovend over Harry Kane, die zijn scoringsdrift weer helemaal hervonden heeft.

Voor Mourinho telt schoonheidsprijs niet en is Kane 'The Special One'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3 - 0
Leicester City
Leicester City

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat Mourinho zich in de pers moest verdedigen voor het gebrek aan goals bij zijn Engelse spits. In de laatste twee duels heeft Kane vier keer gescoord. Zowel tegen Newcastle United (3-1) als Leicester City (3-0) sloeg hij tweemaal toe. Dat kwartet aan goals bracht hem op 23 goals in 33 officiële duels. Zeventien van die treffers waren in de Premier League.

Het leverde Kane een lofzang op. 'Het is een voorrecht voor Tottenham om te beschikken over zo'n geweldige speler, ook als persoonlijkheid en symbool voor het Spurs-talent dat doorgebroken is. Dat alles bij elkaar maakt hem speciaal. Waarschijnlijk zou die glans bij een andere club minder zijn, maar voor Tottenham is hij heel speciaal', aldus Mourinho, die zichzelf ooit al uitriep tot The Special One.

Mourinho werkte in het verleden al met heel wat topspitsen samen, maar wil niet kiezen. 'Dat is zo moeilijk te vergelijken. Wat ik wel kan zeggen is dat Kane als spits, als pure goalgetter, teamplayer en leider geweldig is. Ik ben zo blij voor hem, na al dat blessureleed lijkt hij af te stevenen op een perfect einde van het seizoen. Hopelijk is hij volgend seizoen nog beter. Hij heeft dat aan zichzelf te danken, want hij is in de coronabreak volop aan de slag gegaan. Hij leeft voor zijn familie, het voetbal en zijn goals. Een geweldige prof.'

Balbezit
Volgens Mourinho zit de opleving van Spurs niet alleen in Kane. 'Het team gaat steeds beter begrijpen wat we willen. Dit was opnieuw een stap in de goede richting.' Opvallend was dat Spurs, net als tegen Arsenal, het balbezit voornamelijk aan de opponent liet. De ploeg van Mourinho had slechts 29,5 procent van de tijd de bal en de teller van Leicester City stopte na 24 doelpogingen. Toch sprak de stand boekdelen: 3-0.

'We hebben onze strategie goed uitgevoerd', zo doelde Mourinho op de dodelijke tegenstoten van de Londenaren. 'We wisten dat dat zou werken. Rodgers heeft het geweldig gedaan bij Leicester, maar heeft nu te kampen met veel blessureleed. Wij hebben vergelijkbare problemen gehad. Omdat ze met wat andere jongens speelden, wisten we dat we in de counter konden toeslaan. Uiteindelijk voelde het als een comfortabele zege.'

Ook de gelauwerde Kane ziet de verbeteringen. 'Het was moeilijk voor Mourinho om zijn stempel te drukken, maar dat gaat steeds beter.' Of dat tot een Europees ticket zal leiden, moet nog blijken. Spurs bezet nu de zesde plek, dat zou voldoende zijn om volgend jaar aan de Europa League mee te doen. De zevende stek is daar alleen goed voor als Chelsea Arsenal verslaat in de strijd om de FA Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Recent stonden we op VI PRO al stil bij de werkwijze van Mourinho.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.