Voor deze spelers lonkt het grote geld uit Saoedi-Arabië

Reacties

Twintig jaar geleden was Saoedi-Arabië een verre van populair voetballand, zeker voor topspelers, maar tegenwoordig zijn de kaarten anders geschud. Cristiano Ronaldo bezweek al onder de druk van het grote geld, maar voor nog veel meer spelers lonkt een monstersalaris.

Voor deze spelers lonkt het grote geld uit Saoedi-Arabië
© Pro Shots

Afgelopen zomer koos Ronaldo voor een avontuur in Saoedi-Arabië. De Portugese superster tekende een contract met een salaris van ruim honderdtwintig miljoen euro per jaar bij Al Nassr. Daarmee werd hij de best betaalde sporter ter wereld. Al Nassr is echter niet de enige club met een flinke bankrekening. Er zijn nog meer ploegen die grote Europese spelers naar Saoedi-Arabië willen halen.

Zo is de kans groot dat ook voormalig ploeggenoot van Ronaldo, Karim Benzema naar het Midden-Oosten vertrekt. De Franse spits tekent hoogstwaarschijnlijk een contract bij Ittihad FC. In twee jaar tijd kan Benzema daar tweehonderd miljoen euro verdienen. En dat ook nog eens netto. Volgens Ronaldo wordt de competitie daardoor ook steeds aantrekkelijker. 'Als ze de komende vijf jaar zo doorgaan, denk ik dat de Saudi League bij de beste vijf competities ter wereld zal horen.'

Daarom weten de Saoedische clubs wat ze te doen staat: nog meer kwaliteit die kant op halen. Zo heeft Lionel Messi volgens AFP een lucratieve aanbieding op zak, meldde Sky Deutschland dat Robert Lewandowski naar Saoedi-Arabië kan en schreef L'Équipe dat de transfervrije N'Golo Kanté een belangrijk doelwit is in dat land. Messi kan naar verluidt bij Al-Hilal zelfs vierhonderd miljoen euro per jaar verdienen.

Zij zijn echter lang niet de enige spelers die een flinke aanbieding uit het Arabische land ontvangen hebben. Zo werden ook Luka Modric, Jordi Alba, Sergio Busquets, Hugo Lloris, Sergio Ramos, Roberto Firmino en Ángel Di Maria onlangs nog in verband gebracht met Saoedische voetbalclubs. Lang niet iedereen zal zwichten voor het grote geld, maar dat de Saoedische competitie aan aanzien wint, valt zeker niet te ontkennen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.