Voor deze spelers is de voorselectie van Oranje een tegenvaller: wie mis jij?

Reacties

Wat het zegt moet nog blijken, maar voor heel wat potentiële WK-gangers is de voorselectie die bondscoach Louis van Gaal samenstelde een tegenvaller. Een teken aan de wand?

Voor deze spelers is de voorselectie van Oranje een tegenvaller: wie mis jij?
© Pro Shots

Oranje werkt voor het WK alleen nog de Nations League-duels met Polen en België af. Daarna kan het vizier al op het WK. Van Gaal had al laten doorschemeren dat de kans groot is dat de WK-selectie voor een flink deel lijkt op de definitieve selectie hij over twee weken bekend zal maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat dat betreft, is het voor de nodige spelers dus een tegenvaller dat ze niet op de lijst zijn gezet. Een overzicht per linie.

Doelman

De grootste verrassing in de 32-koppige is SC Heerenveen-doelman Andries Noppert. Toch ontbreekt er ook een ervaren doelman. Tim Krul is niet op de lijst gezet, terwijl de doelman wel gewoon zijn duels keept met Norwich City in het Championship. Weet Van Gaal al wat hij aan Krul heeft, of is er meer aan de hand?

Defensie

In de achterhoede is geen ruimte voor Sven Botman (foto), die recent voor 37 miljoen euro naar Newcastle United is overgestapt. Hoewel hij niet alles speelde, is manager Eddie Howe in ieder geval positief. In Rotterdam zal teleurgesteld gereageerd zijn dat Lutsharel Geertruida niet van de partij is. Ook Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Jordan Teze (PSV) en Rick Karsdorp (AS Roma) zullen niet heel blij geweest zijn met de nieuwste voorselectie. Ajacied Owen Wijndal is lichtgeblesseerd, al is hij in Amsterdam dit seizoen ook niet altijd basisspeler.

Middenveld

Op de lijst van middenvelders ontbreekt Guus Til. De deze zomer naar PSV overgestapte nummer 10 is ook in Eindhoven niet altijd eerste keus. Jerdy Schouten (Bologna) mocht in de vorige interlandperiode nog zijn debuut maken, maar behoort nu niet tot het voorlopige keurkorps. Xavi Simons kreeg wel een uitnodiging van de KNVB, maar dan wel voor Jong Oranje.

Aanval

In de voorhoede is Donyell Malen een opvallende afwezige. De aanvaller kwakkelde de voorbije weken wel met wat blessureleed, maar onduidelijk is of dat de aanleiding is geweest hem niet op de lijst te zetten. Ook Noa Lang (Club Brugge), Luuk de Jong (PSV) en Arnaut Danjuma (Villarreal) kampen momenteel met blessures.

Over twee weken volgt de definitieve selectie van Oranje en wordt meer duidelijk over de WK-koers van Louis van Gaal, die daar tijdens de interlandperiode ongetwijfeld meer vragen over zal krijgen. Tot die tijd zullen alle spelers zich willen laten zien aan de Oranje-keuzeheer, want het WK nadert met rasse schreden.

Wie mis jij in de voorselectie? Laat het weten in de comments!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.