Volledig pakket aandelen NAC Breda staat te koop

Reacties

Na het rumoer rond het opstappen van trainer Maurice Steijn is NAC Breda op zoek naar rust. De eerste training vond afgelopen week plaats, maar niet alleen de sportieve toekomst van de club is ongewis (Edwin de Graaf is interim-trainer na het vertrek van Maurice Steijn en geen technisch directeur) ook de financiële toekomst is omgeven door vraagtekens.

Volledig pakket aandelen NAC Breda staat te koop
© Pro Shots

In de nasleep van de chaos boden de drie grootaandeelhouders 69 procent van de aandelen van de club te koop aan. Afgelopen week volgden de overige zeventien kleinaandeelhouders hun voorbeeld door de overige 31 procent ook aan te bieden. Dat betekent dat het volledige aandelenpakket de verkoop in is gegaan.

Zevenenhalf jaar geleden was de aandelentransactie de redding van NAC, omdat de club destijds niet aan de lopende schulden kon voldoen. Het advieskantoor Crossminds BV, dat zich richt op overnames en strategische advisering, ondersteunt de aandeelhouders. Het bedrijf was in 2013/14 al betrokken bij de herstructurering van de aandeelhoudersstructuur van NAC Breda BV en is bekend in de betaaldvoetbalsector. 

Van Hooijdonk
Sydney van Hooijdonk heeft intussen in Bologna een nieuwe werkgever gevonden. De aanvaller verliet NAC transfervrij en werd met tal van clubs in binnen- en buitenland in verband gebracht, maar koos voor een meerjarige verbintenis bij de Serie A-club. Italiaanse bronnen melden dat de spits in Bologna de zware seizoensvoorbereiding meemaakt en dat dan bekeken wordt of hij bij de selectie blijft of dat hij op huurbasis aan het Italiaanse voetbal moet gaan wennen. Clubs als Bologna loeren vaak op jonge talentvolle transfervrije spelers om ze de kans te geven zich te bewijzen. Lukt het niet, dan zijn ze vanwege hun leeftijd en talent te verkopen en verdient de club er wat aan.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.