Volgende sensatie in Serie A: Juventus gaat opnieuw af tegen Monza

In navolging van AC Milan heeft ook Juventus een pijnlijke nederlaag geleden. De recordkampioen ging voor de tweede keer dit seizoen onderuit tegen het gepromoveerde Monza, dat die stunt in Turijn na afloop op het veld uitbundig vierde.

Juventus
Juventus
0 - 2
Monza
Monza

Juventus kon een overwinning goed gebruiken, nadat het vorige week vrijdag vijftien strafpunten had gekregen wegens gesjoemel met de financiën en de laatste twee Serie A-duels met Napoli (5-1 nederlaag) en Atalanta Bergamo (3-3) slechts één punt hadden opgeleverd. Monza bewijst dit seizoen echter een lastige tegenstander te zijn voor de topploegen in de Serie A, zo won het in september nog met 1-0 van Juve.

Anderhalve week geleden rekende de ploeg van Massimiliano Allegri wel af met Monza in het Coppa Italia-toernooi, maar zondag tekende zich al vroeg een stunt af in Turijn. Patrick Ciurria opende in de achttiende minuut op fraaie wijze de score na een goede steekpass van José Machín. Twintig minuten later kreeg Carlos Augusto een vrije doortocht van de Juve-defensie, waarna Dany Mota doelman Wojciech Szczesny omspeelde: 0-2.

Allegri greep in de rust in met een driedubbele wissel en bracht later in de tweede helft ook Arek Milik en de weer fitte Dusan Vlahovic in de ploeg. Paul Pogba zat na zijn blessure ook voor het eerst weer op de bank, maar moest zijn rentree uitstellen. Vanaf die plek zag de Franse vedette Monza-doelman Michele Di Gregorio na rust de ene na de andere geweldige redding verrichten. Ook werd er nog een goal van Bremer afgekeurd wegens buitenspel.

In de slotfase speelde Juventus nog even met tien man, omdat Milik niet verder kon wegens een blessure en Allegri al zijn wissels al had gebruikt. De nederlaag bleek met een man minder onafwendbaar. Zo is het de dag van de sensaties in de Serie A. Monza staat mede door de puntenaftrek van Juve op dit moment zelfs boven de Italiaanse grootmacht op de ranglijst. De Oude Dame wacht inmiddels al sinds 7 januari op een overwinning in de Serie A.