Volgende incidenten in horrorseizoen van Schalke

Reacties

De clubleiding heeft bij Schalke 04 hard ingegrepen in dit crisisseizoen. Het contract van Vedad Ibisevic wordt binnenkort ontbonden, Amine Harit en Nabil Bentaleb worden tot nader order uit de selectie gezet na enkele incidenten.

Volgende incidenten in horrorseizoen van Schalke
© Pro Shots

Schalke staat na acht duels onderaan in de Bundesliga, met een negatief doelsaldo van 5-24 en slechts drie punten. Richting het nieuwe jaar wil de ploeg uit Gelsenkirchen een grote slag slaan op de ranglijst en met belangrijke duels op het programma zat het niet goed met de stemming binnen de groep.

De clubleiding wijst Harit en Bentaleb aan als storende factoren in de spelersgroep. 'Er zijn dingen gebeurd die we niet kunnen tolereren', treedt directeur Jochen Schneider op de website van Schalke niet in details. 'We geven Amine de tijd om te reflecteren, we gaan er samen hard aan werken om hem terug te krijgen op het niveau waarmee hij ons kan helpen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De situatie van Bentaleb en Ibisevic ligt anders. 'Nabil is een goede voetballer, daar bestaat geen twijfel over. Maar we moeten ons realiseren dat Nabil en Schalke geen goede combinatie is. Het ging niet om één specifiek moment, deze beslissing vloeit voort uit een proces.' Schneider geeft aan dat hij het liefst zo snel mogelijk afscheid neemt van Bentaleb, zijn contract loopt na dit seizoen af.

Ook het contract van Ibisevic loopt na dit seizoen af, maar in overleg hebben club en speler besloten om na de jaarwisseling uit elkaar te gaan. Achter die beslissing liggen geen negatieve verhalen ten grondslag, zo vertelt Schneider. 'De emotionele uitbarsting op de training van afgelopen zondag heeft niets met deze beslissing te maken. Club en speler hadden voorafgaande aan dit seizoen andere dingen van elkaar verwacht. Wij denken dat het beter is om nu op goede voorwaarden uit elkaar te gaan.'

Schalke speelt tot het nieuwe jaar nog vijf competitiewedstrijden: tegen Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen, FC Augsburg, SC Freiburg en Arminia Bielefeld.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Hertha BSC
34
8
11
15
41-52
-11
35
15
Arminia Bielefeld
34
9
8
17
26-52
-26
35
16
1. FC Köln
34
8
9
17
34-60
-26
33
17
Werder Bremen
34
7
10
17
36-57
-21
31
18
Schalke 04
34
3
7
24
25-86
-61
16
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.