Volgende defensieve dreun Feyenoord: Van Beek lijkt Klassieker te missen

Reacties

Feyenoord kan zondag in de Klassieker tegen Ajax zeer waarschijnlijk niet beschikken over Sven van Beek. De verdediger, die dinsdag nog in de basis stond in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (1-2), kampt met een blessure.

Volgende defensieve dreun Feyenoord: Van Beek lijkt Klassieker te missen

'Sven heeft een blessure. Hij heeft veel last gehouden van de botsing met Jean-Paul Boëtius', aldus Giovanni van Bronckhorst vrijdag tijdens zijn persconferentie. 'Ik denk dat hij voor zondag niet beschikbaar is.' De botsing tussen Van Beek en Boëtius vond dinsdag plaats, tegen Shakhtar Donetsk.

De Feyenoord-coach kan tegen Ajax ook al geen beroep doen op Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin, terwijl de inzetbaarheid van Renato Tapia hoogst twijfelachtig is. De spoeling achterin is dus dun, al keert Kevin Diks terug. De Fiorentina-huurling kampte met een lichte hersenschudding. 'Diks is een optie voor het centrum. We hebben een aantal spelers die daar kunnen spelen. Als er een aantal spelers wegvalt, kijk je wat de opties zijn en Kevin is ook een optie.'

De zeventienjarige Lutsharel Geertruida zal deel uitmaken van de selectie voor de Klassieker. Van Bronckhorst is niet bang de jongeling voor de leeuwen te gooien. 'Ik zou het wel aandurven als het echt nodig is. We moeten het afwachten de komende 24, 48 uur. Maar we hebben hem niet voor niets erbij gehaald. Als het moet, zal ik het zeker doen.'

Jørgensen

De laatste weken is de ziekenboeg van Feyenoord overvol. 'Je maakt je zorgen dat we zoveel spelers kwijt zijn. Met name in de achterhoede. De laatste weken zijn er veel jongens weggevallen', aldus Van Bronckhorst. Met Nicolai Jørgensen gaat het wel goed. De Deen, die ongeveer een maand in de ziekenboeg zat met een hamstringblessure, heeft geen terugslag gehad na het duel met Shakhtar en kan spelen tegen Ajax.

Na acht speelrondes heeft Feyenoord, net als Ajax, zestien punten. Dat zijn er vijf minder dan koploper PSV.

Een razendsnelle vooruitblik op Feyenoord - Ajax
Feyenoord-watcher Iwan van Duren over de situatie in Rotterdam
'Ajax speelt zijn beste wedstrijden altijd in De Kuip'
Tien jaar Klassieker in vogelvlucht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.