Volgende clubovername in de Premier League in de maak

Reacties

West Ham United is nu nog een van de zes Premier League-clubs met Britse eigenaren, maar daar zou weleens verandering in kunnen gaan komen. De Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky staat op het punt om een flink deel van het aandelenpakket over te nemen. Het is de bedoeling dat dit de inleiding is voor een volledige clubovername in de nabije toekomst.

Volgende clubovername in de Premier League in de maak

West Ham is sinds 2010 in handen van David Sullivan en David Gold, maar zij overwegen om plaats te maken voor Kretinsky. De Tsjechische zakenman, die al de baas is bij Sparta Praag, is in vergevorderde onderhandelingen over 27 procent van het aandelenpakket van West Ham. Een akkoord is nabij en zou al in het eerste weekend van november, wanneer West Ham het in eigen huis opneemt tegen Liverpool, aangekondigd kunnen worden.

Volgens verschillende Engelse media, waaronder Sky Sports en The Athletic, is dit de eerste stap van Kretinsky richting een volledige overname van West Ham. In de onderhandelingen die nu gaande zijn wordt al gesproken over een optie tot koop.

Het nieuws over de mogelijke overname van West Ham komt kort nadat Newcastle United in de handen van een Saoedisch investeringsfonds is gekomen. De Arabieren kochten de aandelen van Mike Ashley en daarmee verdween er dus weer een Engelse clubeigenaar uit het Engelse profvoetbal. Alleen bij Brentford, Brighton & Hove Albion, Crystal Palace, Norwich City, Tottenham Hotspur en West Ham staat nu nog een Engelsman aan de top, maar bij laatstgenoemde club lijkt dat dus ook te gaan veranderen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.