Volgende 'afzegging': Barcelona zoekt nog steeds tegenstander voor 6 augustus

Reacties

Barcelona heeft nog steeds geen tegenstander gevonden voor de strijd om de Trofeu Joan Gamper. Na de afzegging door AS Roma leek AC Milan de opponent te worden, maar daar is volgens La Gazzetta dello Sport geen sprake van.

Volgende 'afzegging': Barcelona zoekt nog steeds tegenstander voor 6 augustus
© Pro Shots

Maandag maakten Roma en Barcelona tegelijkertijd bekend dat de wedstrijd in het kader van de Trofeu Joan Gamper niet doorging. Roma meldde dat het had afgezegd om zichzelf de best mogelijke voorbereiding te garanderen; de toon van het persbericht van Barcelona was dreigender. De club zette meteen de juridische afdeling aan het werk om te onderzoeken of er actie ondernomen wordt tegen Roma.

Enkele dagen na de afzegging meldde de Spaanse radiozender RAC1 dat Milan de plek van Roma zou innemen. Dat nieuws werd niet bevestigd door beide clubs en lijkt inderdaad voorbarig te zijn geweest. La Gazzetta meldt zaterdagavond immers dat Milan niet tegen Barcelona zal spelen. Voor Zlatan Ibrahimovic komt er dus geen rentree in Camp Nou.

De Trofeu Joan Gamper was tussen 1966 en 1996 een toernooi voor vier clubs en bestaat sinds 1997 uit één wedstrijd. Sinds vorig jaar spelen ook de vrouwenploegen van de twee deelnemers tegen elkaar. De traditionele openingswedstrijd van Barcelona staat dit jaar voor 6 augustus op de agenda. Het wordt alleen maar moeilijker om nog een tegenstander te vinden naarmate clubs hun voorbereidingsplannen verder vormgeven. Een Nederlandse tegenstander is geen optie, want tussen 5 en 7 augustus vindt de eerste speelronde van de Eredivisie plaats. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.