Bayern München heeft ten volle geprofiteerd van de misstappen van de concurrentie. SC Freiburg was niet opgewassen tegen de Beierse grootmacht.

2 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Robert Lewandowski heeft al de nodige records zich eigen gemaakt. Zijn honger naar meer is allerminst gestild. De Poolse goalgetter kon er zondag weer eentje aan zijn toch indrukwekkende lijst records toevoegen.

In de zevende minuut opende Lewy op aangeven van Thomas Müller de score. Het was alweer zijn 21ste treffer dit seizoen, dat met zestien speelrondes nog niet op de helft is. Lewandowski stootte met zijn productie Bayern-icoon Gerd Müller van de troon. Zijn voorganger was in de eerste helft van het seizoen 1968/69 tot twintig treffers gekomen.

Met zijn goal legde de Pool de basis voor het slagen van het plan. De Beierse club had wat goed te maken na de pijnlijke bekeruitschakeling tegen Holstein Kiel, dat na strafschoppen de bekerhouder op de knieën had gekregen. Bovendien kon Bayern een mooie slag slaan in de strijd om de Duitse titel. Achtervolgers Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund én RB Leipzig hadden eerder dit weekend namelijk punten laten liggen.

Het plan dreigde toch in het honderd te lopen na de onverwachte gelijkmaker van Nils Petersen, die als invaller de critici over kwetsbaarheid van de Bayern-defensie nieuwe munitie gaf. Koud een minuut in het veld tekende hij na ruim een uur met een kopbal voor de 1-1 van Freiburg, dat twaalf minuten mocht dromen van een stunt.

Müller zette Bayern in de 74ste minuut opnieuw op voorsprong om die niet meer weg te geven. Ook omdat Petersen in blessuretijd de lat raakte, was het een bijzonder mooi weekend voor de ploeg van trainer Hansi Flick en Lewandowski.