Volgend heet avondje Turijn levert Mourinho bittere pil op

Juventus heeft zondag AS Roma op een nederlaag getrakteerd. Eén treffer was genoeg voor de volgende Turijnse overwinning.

Juventus
Juventus
1 - 0
AS Roma
AS Roma

De laatste kennismaking van José Mourinho met de Allianz Arena in Turijn was er eentje met een pikant verhaal. Als trainer van Manchester United kreeg hij een weinig warm welkom. De Portugees kon het niet laten na de 1-2 zege om met zijn hand om zijn oor het veld te betreden als de reactie op de aanhoudende beledigingen aan zijn adres. Met dank aan twee late goals, waaronder een eigen goal van Leonardo Bonucci, kon hij die lange neus maken.

Na bijna drie jaar was het weerzien met het onderkomen van De Oude Dame er weer eentje om niet snel te vergeten voor Mourinho, maar dit keer bleef de lange neus achterwege. De Portugees zag hoe zijn Roma na een kwartier op achterstand kwam, waarbij Moise Kean met een curieze goal de rol van beul vervulde. En hoe zijn ploeg op slag van rust een uitgelezen kans op de gelijkmaker had laten liggen.

De Romeinse gasten kregen namelijk een strafschop na een overtreding van Juventus-doelman Wojciech Szczesny op Henrikh Mkhitaryan. De situatie en rol van scheidsrechter Daniele Orsato daarbij leidden tot de nodige commotie, want had de arbiter niet te vroeg gefloten voor de penalty en Roma zo de gelijkmaker via Tammy Abraham onthouden? Het werd een discussie vol vraagtekens, omdat Jordan Veretout de strafschop miste.

In de tweede helft moest Roma daardoor extra gas geven om de derde nederlaag op rij op vreemde bodem in de Serie A te voorkomen. De gasten, waar basisklant Rick Karsdorp de Nederlandse eer in de kraker hoog hield vanwege de absentie van Matthijs de Ligt, slaagden niet in hun opzet. Een ontsnapping als in 2018 zat er niet in voor Mourinho.

Door het resultaat in Turijn zet Juventus de opmars voort. De ploeg van Massimiliano Allegri – drie jaar geleden de tegenstrever van Mourinho - is tot een punt gekomen van AS Roma, dat het gat naar koploper Napoli zag groeien tot negen punten.

Napoli
Napoli
1 - 0
Torino
Torino

Napoli is bijzonder goed aan het nieuwe seizoen begonnen en ook na acht competitieduels nog foutloos. Tegen Torino miste Lorenzo Insigne een strafschop en werd een goal van Giovanni Di Lorenzo na optreden van de VAR afgekeurd, maar dankzij een rake kopbal van Victor Osimhen kwam alles toch nog goed. Napoli heeft nu weer twee punten meer dan achtervolger AC Milan, dat ook nog ongeslagen is, maar een keer gelijkgespeeld heeft.

Empoli
Empoli
1 - 4
Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo vierde de 114de verjaardag van de club met een ruime overwinning op Empoli. Voor Josip Ilicic werd het een bijzonder duel: hij scoorde twee keer voor Atalanta, maar miste in de tweede helft ook een strafschop en daarmee dé kans op een hattrick. Bij Atalanta deed Teun Koopmeiners voor de tweede keer als basisspeler mee; twintig minuten voor tijd werd de middenvelder naar de kant gehaald. Marten de Roon bleef van begin tot eind op het veld en Hans Hateboer was er vanwege een gebroken been nog altijd niet bij.