Volendam wint na penalty's van MVV in bekerspektakel

FC Volendam en MVV Maastricht hebben voor spektakel gezorgd in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi: 3-3. Na een wereldgoal van Thomas Verheijdt en drie goals van Jack Tuyp moesten beide Jupiler League-clubs tot het gaatje. Volendam won na penalty's: 5-4.

MVV borduurde in het bekerduel met FC Volendam aanvankelijk voort op de sterke reeks in de Jupiler League, waarin het de laatste weken de ene na de andere wedstrijd won. Luis Pedro mocht na twintig minuten vrij oprukken en de 0-1 binnenschieten. Nauwelijks een kwartier later zorgde Verheijdt (foto) voor het hoogtepunt van de avond. De Haagse spits nam de bal op de borst aan en volleerde die van veertig meter afstand achter doelman Hobie Verhulst.

Daarmee leek MVV op weg naar de vijfde zege in de laatste zes duels, maar dat was buiten Tuyp gerekend. De 33-jarige spits voerde zijn seizoentotaal na rust binnen een half uur op naar negen goals. Vooral de laatste, een stift over keeper Bo Geens, was van grote schoonheid. Met de eerste twee had Tuyp zijn ploeg in de race gehouden, omdat Joeri Schroijen uit de eerste de beste kans na rust van MVV nog voor 1-3 had gezorgd.

Na de prachtige gelijkmaker van Tuyp was het vooral Volendam dat in de slotfase van de reguliere speeltijd en de verlenging kansen op de 4-3 creëerden. Zo belandde een vrije trap van Erik Schouten in de 115de minuut op de lat, redde Geens op een vrije bal van Kevin van Kippersluis en schampte Bart Steltenpool de paal. Het bleek uitstel van executie voor MVV, omdat Florian Loshaj de tiende en beslissende penalty miste.