Vokes kopt Burnley terug naar de Premier League

Reacties

Burnley maakt komend seizoen na een jaar afwezigheid zijn rentree in de Premier League. De club stelde met nog één speelronde te gaan promotie veilig door in eigen huis met 1-0 te winnen van het Queens Park Rangers van manager Jerrel Hasselbaink.

Vokes kopt Burnley terug naar de Premier League

Vorig seizoen was de inmiddels naar Liverpool vertrokken Danny Ings nog de grote man in de aanval van Burnley, maar deze jaargang moeten de goals komen van Andre Gray en Sam Vokes. De veertiende competitiegoal van laatstgenoemde bleek voldoende voor promotie.

Vokes kopte Burnley na een uur op voorsprong tegen de middenmoter. Hasselbaink probeerde met het inbrengen van landgenoot Nasser El Khayati nog een gelijkmaker te forceren, maar de 1-1 bleef uit. Zo won heethoofd Joey Barton van zijn oude club. Burnley profiteerde zo optimaal van puntenverlies van concurrenten Middlesbrough en Brighton and Hove Albion.

De achterstand van Middlesbrough en Brighton op koploper Burnley bedraagt twee punten. De nummers twee en drie spelen op de laatste speeldag tegen elkaar, waardoor Burnley zeker is van een plaats bij de eerste twee in het Championship. De eerste twee plaatsen geven recht op rechtstreekse promotie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.