Voetbalspel FIFA krijgt na dertig jaar andere naam

Reacties
Voetbalspel FIFA krijgt na dertig jaar andere naam
© FIFA 22
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het razend populaire voetbalspel FIFA gaat volgend jaar een ander tijdperk in. De samenwerking tussen ontwikkelaar EA Sports en FIFA stopt, waardoor vanaf 2023 het spel EA Sports FC gaat heten. Diverse clubs, waaronder Ajax, laten weten dat zij onderdeel van de club zijn.

Sinds 1993 brengt EA Sports in samenwerking met FIFA jaarlijks een spel op de markt, inmiddels zijn er ruim driehonderd miljoen exemplaren van het spel verkocht. Er is echter geen akkoord bereikt over het verlengen van de samenwerking, waardoor de game vanaf volgend jaar met een andere naam door het leven gaat.

EA Sports meldt dat er verder niets gaat veranderen aan de inhoud, het bedrijf had immers zelf deals gesloten met clubs en competities over het gebruik van spelersnamen en clublogo's. Zo kunnen fans van de franchise volgend jaar gewoon weer met hun favoriete clubs spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.