Voetbalnomade Van Eijs gaat Down Under

Globetrotter Frank van Eijs begint Down Under aan een nieuw avontuur. De Nederlandse verdediger gaat aan de slag bij New Zealand Knights, dat uitkomt in de nieuwe Australische competitie.

Van Eijs (33) heeft al de nodige (buitenlandse) avonturen achter de rug. De verdediger trad in 1999 voor het voetlicht door van amateurclub FC Vinkenslag de stap te maken naar Dundee. Na twee jaar Schotland keerde hij bij TOP Oss terug op de Nederlandse velden. Het werd geen onverdeeld succes.

Na zijn vertrek bij TOP Oss vervolgde Van Eijs zijn omzwervingen over de internationale velden. Na Duitsland (RW Essen, SV Meppen), China (Qing Dao), België (RC Mechelen) en Vietnam (LG Hanoi ACB) is Nieuw Zeeland de volgende stop in zijn opmerkelijke carrière.

Bij New Zealand Knights hebben ze hoge verwachtingen van Van Eijs. 'Deze jongen heeft gespeeld tegen grote namen en, niet minder belangrijk, in vijandige omstandigheden. Zijn ervaring en leiderschapkwaliteiten zullen van grote waarde zijn voor onze ploeg', zei manager John Ashead. Voor New Zealand Knights begint op 2 september de nieuwe Australische competitie.

Bekijk hier al onze video's