Voetbal op tv: hier is het eerste WK-duel van de Oranje Leeuwinnen te zien

Reacties

De Oranje Leeuwinnen beginnen zondagochtend aan het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De nummer twee van het vorige WK trapt in het Nieuw-Zeelandse Dunedin af tegen Portugal.

Voetbal op tv: hier is het eerste WK-duel van de Oranje Leeuwinnen te zien

Het WK voor vrouwen begon donderdag met de wedstrijden van gastlanden Nieuw-Zeeland en Australië en zondag is het de beurt aan de Oranje Leeuwinnen om in actie te komen. De formatie van bondscoach Andries Jonker speelt om 9.30 uur Nederlandse tijd tegen Portugal.

De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO1 en is te volgen via NOS.nl. Vanaf 8.50 uur is er een voorbeschouwing met oud-internationals Leonne Stentler en Mandy van den Berg. De Verenigde Staten en Vietnam zijn de andere tegenstanders in de groep van Nederland. De VS won al met ruime cijfers van de Vietnamezen.

De laatste keer dat de Oranje Leeuwinnen tegen Portugal speelden, was tijdens het EK van vorig jaar in Engeland. Toen won Nederland in de groepsfase met 3-2 dankzij doelpunten van Damaris Egurrola, Stefanie van der Gragt en Danielle van de Donk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.