Vliegende start voor het NAC van Steijn

Reacties

NAC Breda is met volle kracht van start gegaan in de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport was te sterk voor TOP Oss.

Vliegende start voor het NAC van Steijn
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
6 - 1
Jong AZ
Jong AZ

De entree van Maurice Steijn had het verwachtingspatroon in Breda naar boven bijgesteld. De trainer had immers met VVV-Venlo het kunstje van promotie al eens geflikt. Het eerste duel in de Keuken Kampioen Divisie heeft dat gevoel alleen maar versterkt. Jong AZ speelde in het Rat Verlegh Stadion al snel een verloren wedstrijd.

In de veertiende minuut was het Huseyin Dogan die de score opende. De protesten over hands van Maxime Gullit verstomden nadat in de rebound de bal er alsnog inging. Mounir El Allouchi onderstreepte halverwege de eerste helft de Bredase dadendrang met een rake knal, waarna Finn Stokkers na een half uur na een fraaie steekbal van Dion Malone de marge op drie bracht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor zover er nog hoop leefde bij de Alkmaarse beloften, dan was die na minder dan een uur verdwenen. Jong AZ-doelman Beau Reus moest een rebound toestaan, waarna Roger Riera van dichtbij de bal in het vijandelijke doel tikte. Na een fout van Reus was het Joshua Bohui die tekende voor de 5-0, waarna Thijs Oosting de eer redde voor Jong AZ. Het laatste Bredase wapenfeit van het vermakelijke Avondje NAC was voor Nick Venema, de FC Utrecht-huurling die bij zijn debuut voor NAC deelde in de vreugde.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 2
Helmond Sport
Helmond Sport

TOP Oss heeft de eerste thuiswedstrijd zien eindigen in een nederlaag. Helmond Sport sloeg via Jeff Stans en Arno Van Keilegom twee keer toe. Een kwartier voor tijd tekende Dennis van der Heijden voor de aansluitingstreffer. Ondanks de rode kaart voor Helmond-verdediger Orhan Dzepar slaagden de gastheren er niet in een nederlaag te voorkomen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.