Vlap na grote doorbraak voor miljoenen naar Anderlecht

Reacties

Michel Vlap heeft een toptransfer naar Anderlecht te pakken. SC Heerenveen verkoopt de middenvelder voor naar verluidt acht miljoen euro aan de Belgische recordkampioen.

Vlap na grote doorbraak voor miljoenen naar Anderlecht

Zo houden de Friezen na de verkoop van Kik Pierie aan Ajax (voor vijf miljoen euro) opnieuw veel geld over aan een transfer van een zelfopgeleide speler. De transfersom die Anderlecht betaalt voor Vlap kan door doorverkooppercentages zelfs nog verder oplopen.

'Ik had mijn hele leven wel bij SC Heerenveen willen voetballen, maar met Anderlecht is er een uitdaging op mijn pad gekomen die ik heel graag en met al mijn energie wil aangaan', meldt Vlap op de clubsite van SC Heerenveen.

Anderlecht zat al een tijdje achter Vlap aan en bracht in eerste instantie een bod van vijf miljoen euro uit. Dat voorstel werd door Heerenveen naar de prullenbak verwezen, waarna de onderhandelingen in een impasse raakten. In de afgelopen dagen kwamen de clubs toch nader tot elkaar en inmiddels is er een deal bereikt.

Technisch manager Gerry Hamstra van SC Heerenveen is 'trots dat er opnieuw een speler uit onze eigen jeugdopleiding zo'n mooie transfer kan maken': 'Michel loopt al sinds zijn jongste jeugd rond bij de club en had altijd het doel om het eerste elftal te bereiken. Hij heeft zich hier uitstekend ontwikkeld en we vinden het dan ook een mooi compliment dat hij nu deze stap kan maken.'

Doorbraak
Vlap (22) speelde in totaal 65 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Heerenveen, waarvan 38 in het afgelopen voetbaljaar. In het laatste seizoen beleefde de middenvelder uit Sneek zijn grote doorbraak, met liefst zestien doelpunten uit 34 competitiewedstrijden.

Michel Vlap kwam ook langs in onze rubriek Buiten de Lijntjes.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.