Vlam slaat in de pan tijdens 'rood' oefenduel van Curaçao

Reacties

Curaçao heeft in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) gewonnen van Bolivia. De oefeninterland, de tweede in drie dagen tussen de twee landen, was echter allesbehalve vriendschappelijk.

Vlam slaat in de pan tijdens 'rood' oefenduel van Curaçao

Bondscoach Remko Bicentini stuurde onder anderen PSV-doelman Eloy Room, Reading-middenvelder Leandro Bacuna (foto), ADO Den Haag-aanvaller Elson Hooi en Hannover 96-spits Charlison Benschop het veld in. Ook Jarchinio Antonia, tegenwoordig actief voor Omonia Nicosia, verscheen aan de aftrap, maar hij haalde het einde van de wedstrijd niet.

Vlak na rust sloeg de vlam namelijk in de pan in het Stadion Ergilio Hato. Antonia werkte Boliviaan Jhon Garcia Sossa naar de grond, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Verdediger Diego Bejarano kwam vervolgens verhaal halen, wat uitmondde in een opstootje waarbij spelers en staf van beide kanten betrokken raakten. Pas ruim twee minuten later waren de gemoederen bedaard en kreeg zowel Antonia als Bejarano een rode kaart van scheidsrechter Ricangel de Leca.

Niet veel later viel de enige treffer van de wedstrijd. Benschop werd in het strafschopgebied gevloerd door Pablo Pedraza, die voor die overtreding zijn tweede gele kaart kreeg. Bacuna benutte de strafschop en bezorgde Curaçao de oefenzege tegen de negen Bolivianen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hielden de landen elkaar nog in evenwicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.