Vlaar geraakt door goede spel van Van Ginkel

Reacties

Marco van Ginkel is weer helemaal terug bij PSV en met een goal tegen Galatasaray onderstreepte de middenvelder dat. Analist Ron Vlaar kijkt er met een grote glimlach naar.

Vlaar geraakt door goede spel van Van Ginkel
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
1 - 2
PSV
PSV

De oud-verdediger kende in zijn carrière ook blessureleed en weet dus hoe het moet voelen voor Van Ginkel om op zo'n manier terug te keren binnen de lijnen. 'Je zag die twinkeling in zijn ogen na de goal, je bent op zoek naar zo'n moment als je er lang uit bent geweest.'

Van Ginkel sloot eind vorig jaar al aan bij PSV, maar moest eerst nog revalideren van een zware knieblessure. In januari maakte hij vervolgens zijn rentree, dit seizoen staat de middenvelder er vanaf het begin. 'Ik kan er wel van genieten', stelt Vlaar bij RTL 7. 'Ik heb in hetzelfde schuitje gezeten, hoewel hij het nog erger heeft gehad. Het doet ook wel wat met me, moet ik eerlijk zeggen. Dat hij er nu weer staat en een heel belangrijke speler is voor PSV… Dat is een groot compliment voor hem.'

Van Ginkel zelf was ook tevreden met zijn optreden en dat van PSV. 'Het is top dat ik scoor, altijd lekker om goals te maken natuurlijk. We hebben weinig weggegeven en zelf kansen gecreëerd. Het stond goed bij ons', analyseerde de aanvoerder. 'De eerste twintig minuten moesten we extra scherp zijn, omdat zij iets goed te maken hadden natuurlijk. Als dat lukt, voorkom je dat het gaat leven hier. Na de 0-1 voelde je wel dat we gingen winnen', vond Van Ginkel.

De ex-speler van onder andere Vitesse en Chelsea weet inmiddels dat hij met PSV tot aan de winterstop in Europa actief is, door Galatasaray te verslaan is het ticket voor de groepsfase van de Europa League veiliggesteld. PSV doet echter nog volop mee in de Champions League-strijd, in de derde voorronde is FC Midtjylland de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.