Vitesse zet cruciale stap: Oyf en schuld verdwijnen, overname volgt

Reacties

Vitesse heeft dinsdag zeer belangrijk nieuws naar buiten gebracht. Huidige eigenaar Valeriy Oyf is bereid om zijn aandelen over te dragen aan een stichting. De torenhoge schuld die Oyf opbouwde, wordt kwijtgescholden. De club uit Arnhem meldt daarnaast dat er een intentieovereenkomst ligt met een nog nader bekend te maken overnamepartij.

Vitesse zet cruciale stap: Oyf en schuld verdwijnen, overname volgt
© Pro Shots

Vitesse kan nu met een schone lei beginnen, meldt de club in een persbericht. De club spreekt van 'een nieuw Vitesse-hoofdstuk'. Oyf zal zijn aandelen overdragen aan de Stichting Betaald Voetbal "Vitesse-Arnhem". Een beoogde koper voor de aandelen is er ook al. Sinds maart werkte Vitesse achter de schermen aan de toekomst van de club. Nu ligt er een intentieovereenkomst met een overnamepartij. Het akkoord moet leiden tot een definitief koopcontract, zodat de overname na goedkeuring van de KNVB kan worden afgerond.

Belangrijk is ook dat Vitesse verlost wordt van een torenhoge schuld. De schuld in de holding waarin de Vitesse-aandelen worden gehouden, is naar schatting ruim 155 miljoen euro. 'Dit zijn belangrijke ontwikkelingen voor Vitesse en de toekomst van de club, die de huidige grootaandeelhouder mogelijk maakt. We hebben er vertrouwen in dat de volgende stappen op een zo kort mogelijke termijn kunnen worden gezet', zegt voorzitter Henk Parren van Vitesse.

Algemeen directeur Pascal van Wijk zou graag meer communiceren, maar dat kan nu niet. 'We hopen dat men begrijpt dat dit niet altijd ten gunste is van het traject. Wat dat betreft is het wel prettig dat we nu kunnen bekendmaken dat we behoorlijk op weg zijn. Tegelijkertijd is er nog een aantal stappen te zetten. Dat moet in alle rust blijven gebeuren. Tot een uiteindelijke overdracht zullen we geen nadere inhoudelijke mededelingen kunnen doen, aangezien dit een afspraak tussen alle betrokken partijen is, waaraan wij ook juridisch zijn gebonden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.