Vitesse wil bekersof wegspoelen op bezoek bij Ajax

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Ajax probeert zich zondagmiddag te ontdoen van Vitesse, dat smacht naar revanche na de bekersof tegen Swift.

Vitesse wil bekersof wegspoelen op bezoek bij Ajax
 
Speelronde6
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterPol van Boekel

• Ajax morste vorige week punten bij ADO Den Haag (1-1) en heeft daardoor na vijf speelrondes al vijf verliespunten. Op de ranglijst moeten de Amsterdammers op basis van het doelsaldo voorrang verlenen aan Vitesse, dat vorige week in de slotfase een 1-0 voorsprong tegen VVV-Venlo uit handen gaf.

• Opmerkelijk genoeg eindigde een Eredivisie-variant van Ajax - Vitesse nog nooit onbeslist. De hoofdstedelingen wonnen 27 van de 32 vorige thuisduels met de Arnhemmers en gingen vijf keer onderuit.

Ajax speelde vorige week met 1-1 gelijk bij ADO Den Haag.
In het bekertoernooi won Ajax eenvoudig bij Scheveningen.

• Ajax speelde dit kalenderjaar tien Eredivisie-duels in eigen huis en kwam daarin telkens minimaal twee keer tot scoren. In die wedstrijden troffen de Amsterdammers in totaal 33 maal doel.

• Na vijf competitieduels heeft Ajax al vijf verliespunten. Dat zijn nog maar twee verliespunten minder dan in de tweede helft van het seizoen 2016/17.

Een razendsnelle vooruitblik op Ajax - Vitesse

• Klaas-Jan Huntelaar gaat op voor zijn vijftigste Eredivisie-wedstrijd in De Arena. In de voorgaande 49 duels realiseerde de Achterhoekers 42 goals en negen assists.

• Net als vorig seizoen triomfeerde Vitesse in zijn eerste twee uitwedstrijden van het seizoen. Destijds ging het voor de Arnhemmers tijdens het derde duel buitenshuis mis, uitgerekend tegen Ajax.

In de Eredivisie speelde Vitesse vorige week gelijk tegen VVV-Venlo.
Vitesse werd in het bekertoernooi uitgeschakeld door de amateurs van Swift.

• Vitesse is de laatste seizoenen niet op dreef tegen clubs uit de traditionele topdrie. De laatste twaalf competitiewedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV leverden een nederlaag op voor de Arnhemmers. In die serie maakte Vitesse slechts twee treffers.

• Tim Matavz kan in de voetsporen treden van Michel Beukers, die tot nu toe als enige speler in zijn eerste zes Eredivisie-duels voor een club tot scoren kwam. Beukers kreeg dit in 1984 voor elkaar bij FC Utrecht.

De laatste vijf edities van Ajax - Vitesse:

SeizoenUitslag
2012/130-2
2013/140-1
2014/154-1
2015/161-0
2016/171-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.